Τετάρτη 19 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΤΑΠΗΤΟΥΡΓΙΑ»
Γλιτώνει την κατεδάφιση

Ενα κτίριο της ταπητουργίας που είναι συνυφασμένο με την ιστορία των προσφύγων και των εργαζομένων της Νέας Ιωνίας Αττικής γλιτώνει από την κατεδάφιση, με προσωρινή διαταγή του προέδρου του Ε' Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας Κ. Μενουδάκου.

Πρόκειται για το κτιριακό συγκρότημα της πάλαι ποτέ επιχείρησης «Ανατολική Ταπητουργία» εμβαδού 730 τ.μ., αποτελείται από πέντε ισόγεια κτίρια, διαμήκη που καλύπτονται με τετράρρικτες και δίρρικτες ξύλινες στέγες από γαλλικά κεραμίδια, παρουσιάζει εξαίρετο αρχιτεκτονικό και ιστορικό ενδιαφέρον και βρίσκεται σε οικόπεδο 5.400 τ.μ. Επίσης, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα παραπέμπει σε αστικές δομές και αναπτύξεις παλαιότερων εποχών. Το κτίριο της «Ανατολικής Ταπητουργίας» κατασκευάστηκε αμέσως μετά την άφιξη των προσφύγων από την Ιωνία.

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Πολιτισμού άναψε το «πράσινο φως» για την κατεδάφιση του παραπάνω κτιρίου, υπογράφοντας σχετική απόφαση. Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσαν σύλλογοι και περιβαλλοντικά σωματεία της περιοχής, ζητώντας την αναστολή και ακύρωση της υπουργικής απόφασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ