Τετάρτη 19 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΡΙΣΑ
Κι άλλο θύμα των ελλείψεων του ΕΣΥ

Ενας 62χρονος από την Αγιά της Λάρισας έχασε τη ζωή του, επειδή - όπως καταγγέλλει ο γιος του - καθυστέρησε η μεταφορά του στο Νοσοκομείο. Ο Θ. Μπάτσικας υπέστη, γύρω στις 9 το βράδυ της περασμένης Κυριακής, εγκεφαλικό επεισόδιο και οι συγγενείς του τον πήγαν στο Κέντρο Υγείας Αγιάς, ζητώντας ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στη Λάρισα. Ομως, το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας δεν είχε οδηγό και χρειάστηκε να περάσει αρκετή ώρα μέχρι να εξασφαλιστεί ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, να πάει στην Αγιά και, τρέχοντας μέσα στην ομίχλη, να μεταφέρει τον ασθενή στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο της Λάρισας. Ο 62χρονος κατέληξε μετά από λίγες ώρες και οι συγγενείς του υποστηρίζουν πως αν η μεταφορά του στο νοσοκομείο γινόταν πιο γρήγορα, μπορεί και να ζούσε.

Σε δήλωσή του ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αγιάς, Μιλτ. Κυριάζος, σημείωσε: «Είναι γνωστό εδώ και 15 χρόνια το πρόβλημα. Το Κέντρο Υγείας Αγιάς καλύπτεται με δυο 8ωρα το κάθε 24ωρο από δικό του ασθενοφόρο. Το άλλο 8ωρο καλύπτεται από το ΕΚΑΒ. Αυτό γινόταν πάντα».

Το νέο «κρούσμα», που έρχεται μετά τον τραγικό θάνατο μιας 16χρονης μαθήτριας, πριν λίγες μέρες, στην είσοδο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, δείχνει ότι υπάρχουν ελλείψεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας που μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και στο θάνατο. Το τραγικό και, συνάμα, απαράδεκτο είναι ότι παρά το γεγονός πως για όλες αυτές τις ελλείψεις ο Λαρισαίος υφυπουργός Υγείας, Εκτωρ Νασιώκας, «έχει ιδίαν αντίληψιν», εντούτοις δεν αντιμετωπίζονται...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ