Τετάρτη 19 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ
Ξανά στο δρόμο σήμερα

Με κύριο αίτημα τη μόνιμη και σταθερή δουλιά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργία οι φύλακες σχολικών κτιρίων. Στα πλαίσια της απεργιακής κινητοποίησης οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 10 το πρωί έξω από το υπουργείο Εσωτερικών (πρώην Προεδρίας στη Β. Σοφίας).

Με ανακοίνωσή του, ο Συνδυασμός «Δράση Σχολικών Φυλάκων Ν. Αττικής» καλεί την κυβέρνηση να δώσει επιτέλους λύσεις στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. «Οι 6μηνες και 8μηνες παρατάσεις - επισημαίνει - εντείνουν την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα του κλάδου για εργασία. Στοχεύουν, ενόψει μάλιστα και των εκλογών, στη χρόνια πολιτική μας ομηρία».

Και συνεχίζει: «Είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε μέχρι τη λύση του προβλήματός μας και συντονίζουμε τη δράση μας με τους συναδέλφους σε όλη την Ελλάδα για πιο δυνατή και αποτελεσματική νίκη. Συντονίζουμε τη δράση μας με όλους τους εργαζόμενους που βιώνουν την ίδια πολιτική της μερικής απασχόλησης, του μοιράσματος μιας θέσης σε δυο εργαζόμενους, της εποχιακής απασχόλησης, της αβεβαιότητας και της αναξιοπρέπειας».

Ο συνδυασμός καλεί τους εργαζόμενους να μην επιτρέψουν σε κανένα να καπηλευτεί τις προσπάθειές τους, να ακυρώσει την αγωνιστική τους διάθεση, εκτονώνοντας τη δίκαιη αγανάκτησή τους (με κινητοποιήσεις όπως καθιστική διαμαρτυρία στη Ζαλοκώστα), και με δήθεν λύσεις που φέρνουν περισσότερο νερό στο μύλο της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Τέλος, προτείνει τη δημιουργία επιτροπής αγώνα με περιεχόμενο μόνιμου χαρακτήρα για την αντιμετώπιση και στο μέλλον προβλημάτων του κλάδου και την ένταξη αυτής της επιτροπής στη Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Επιτροπών στους ΟΤΑ. Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων πανελλαδικά όπως θα την αποφασίσουν τα όργανα αυτά. Τέλος, καλεί τους εργαζόμενους να είναι αυτοί που θα αποφασίσουν το επόμενο αγωνιστικό τους βήμα, σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ