Πέμπτη 20 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΕΙ
Κλειστά και πάλι ενάντια στην υποχρηματοδότηση

Κλειστά θα είναι τα ΤΕΙ της χώρας σήμερα, σύμφωνα με απόφαση - κάλεσμα της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικού Προσωπικού των ιδρυμάτων (ΟΣΕΠ), ως συνέχεια των κινητοποιήσεων του προηγούμενου διαστήματος, με κύριο αίτημα την επαρκή χρηματοδότηση των ιδρυμάτων.

Σημειώνεται ότι οι διοικήσεις των ΤΕΙ έχουν προσδιορίσει τις ανάγκες και τα οικονομικά αιτήματά τους για το 2004, ζητώντας αύξηση 30.000.000 ευρώ, αλλά στον προϋπολογισμό που κατατέθηκε στη Βουλή φαίνεται ότι δίνονται στα ιδρύματα συνολικά 251.688.000 ευρώ και η αύξηση σε σχέση με τον τρέχοντα προϋπολογισμό είναι 15.915.528 ευρώ, σχεδόν η μισή απ' όση ζητούν. Τα προβλήματα δυσλειτουργίας των ΤΕΙ, λόγω της υποχρηματοδότησής τους, είναι τεράστια και εκφράζονται συνεχώς με αδυναμία πληρωμής των αμοιβών των εκτάκτων, διανομής συγγραμμάτων, παροχής υπηρεσιών σπουδαστικής μέριμνας κτλ. Εκπρόσωποι της κοινότητας των ΤΕΙ επισημαίνουν ότι τα ιδρύματα παραμένουν β` κατηγορίας και η «ανωτατοποίηση» ήταν μια απάτη, αφού τα πανεπιστήμια συνεχίζουν να χρηματοδοτούνται με το τριπλάσιο περίπου ποσό (από τα ΤΕΙ), έχοντας σχεδόν τον ίδιο αριθμό σπουδαστών.

  • Η έλλειψη βιβλίων και άλλα οξυμένα προβλήματα του ΤΕΙ Χαλκίδας έβγαλαν χθες στο δρόμο της δυναμικής διεκδίκησης τους σπουδαστές της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ) του ιδρύματος. Με απόφαση του ΔΣ του συλλόγου τους, οι σπουδαστές συγκεντρώθηκαν στο σταθμό του ΚΤΕΛ και πορεύτηκαν στη Νομαρχία, στη γέφυρα του Ευρίπου, την οποία κατέλαβαν συνολικά για μισή ώρα και κατέληξαν στο δημαρχείο. «Θέλουμε σχολές, καθηγητές, βιβλία κι όχι διαβατήρια για την ανεργία», ήταν ένα από τα συνθήματα που συνοψίζει τα αιτήματά τους, την απαίτησή τους για πραγματικά Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ