Παρασκευή 21 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Κυβερνητική αδιαφορία για τη λειτουργία του

Συζητήθηκε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Π. Κοσιώνη

Με πλήρη αδιαφορία για τους όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας τους, η κυβέρνηση διασκορπά σε όλη τη χώρα πανεπιστημιακά τμήματα και μια χαρακτηριστική περίπτωση είναι το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Το νέο Πανεπιστήμιο λειτουργεί με ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς και σε ακατάλληλα κτίρια, όπως κατήγγειλε χτες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Π. Κοσιώνης.

Στην απάντησή του ο υφυπουργός Παιδείας Γ. Θωμάς ισχυρίστηκε ότι κάθε αρχή είναι και δύσκολη και αυτό που έχει σημασία στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι ξεκίνησε η λειτουργία του Πανεπιστημίου. Παραδέχτηκε ότι στην παρούσα φάση λειτουργεί με ωρομίσθιους καθηγητές αλλά εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι σύντομα θα καλυφθούν οι θέσεις με τακτικούς εκπαιδευτικούς, αφού οι προκηρύξεις των θέσεων έχουν ήδη δημοσιευτεί στις εφημερίδες. Οσο δε, για τα κτίρια που είναι παλιά εξέφρασε την καινοφανή άποψη ότι «είναι μέσα στην κουλτούρα μας να μετατρέπουμε κτίρια παλιά, είτε είναι στρατιωτικής, είτε εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής, και να τα δίνουμε μια σύγχρονη χρήση».

Με την Ερώτηση θέλαμε συγκεκριμένες απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα, τόνισε ο Π. Κοσιώνης και ανέφερε ότι αυτά που είπε ο υφυπουργός θυμίζουν «αυτά που ακούγαμε στα μέσα της δεκαετίας του 1980: Κάθε κεφαλοχώρι και αγροτικό ιατρείο, κάθε κωμόπολη και Κέντρο Υγείας». Αυτό που έχει σημασία, είπε, είναι εάν μπορεί να λειτουργήσει ένα Πανεπιστήμιο με τον κατακερματισμό αρμοδιοτήτων γεωγραφικά διασκορπισμένων. Ο βουλευτής τόνισε ότι λείπει από το πανεπιστήμιο ο απαραίτητος τεχνολογικός εξοπλισμός και τα βιβλία, ενώ δεν υπάρχει πρόβλεψη για τη στέγαση των φοιτητών. Η διδασκαλία, είπε, γίνεται με ωρομίσθιους και παρατήρησε ότι δεν κάνει κριτική για την ίδρυση των πανεπιστημίων αλλά για τον κατακερματισμό αρμοδιοτήτων σε γεωγραφικά διαμερίσματα που δεν πρόκειται να αποδώσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ