Τετάρτη 3 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΖΙΟΥΓΚΑΝΟΦ ΠΡΟΣ ΠΟΥΤΙΝ
Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια!
  • Το ΚΚΡΟ προειδοποιεί πως θα αμφισβητήσει τη νομιμότητα των εκλογών σε περίπτωση νοθείας
  • Τουλάχιστον στο 1/3 των ψηφοφόρων η εκλογική επιρροή των κομμουνιστών, εκτιμά το ΚΚΡΟ

Από τους γιορτασμούς για την Οκτωβριανή Επανάσταση

Associated Press

Από τους γιορτασμούς για την Οκτωβριανή Επανάσταση
Ο Πρόεδρος της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ), Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της χώρας, Βλαντιμίρ Πούτιν, καταγγέλλει τους άνισους όρους διεξαγωγής της εκλογικής μάχης, καθώς και τα σχέδια νοθείας του αποτελέσματος.

«Κύριε Πρόεδρε, είναι πλέον σε όλους ξεκάθαρο, πως οι βουλευτικές εκλογές της 7ης Δεκέμβρη δε θα είναι ούτε τίμιες, ούτε ελεύθερες. Πραγματοποιείται μια άκρατη χειραγώγηση της κοινής γνώμης, ετοιμάζεται μια φανερή νόθευση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας», ξεκινά την επιστολή του ο Γκ. Ζιουγκάνοφ.

Ο ηγέτης του ΚΚΡΟ καταγγέλλει τον γκεμπελισμό και τη λασπολογία σε βάρος του ΚΚΡΟ από τα κανάλια της τηλεόρασης. Σημειώνει ότι η μια μετά την άλλη καταρρέουν οι κατηγορίες σε βάρος του κόμματος για σχέσεις με τον Μπερεζόφσκι και τους άλλους «ολιγάρχες». Την ίδια ώρα διαφαίνεται η σχέση του κόμματος της «Ενιαίας Ρωσίας», με τους μεγάλους επιχειρηματικούς κύκλους και το δημόσιο ταμείο, μέσα από τα τεράστια ποσά που αυτό το κόμμα ξόδεψε για την προπαγάνδα του. Ο Γκ. Ζιουγκάνοφ καταγγέλλει πως υπέρ του κόμματος της «Ενιαίας Ρωσίας» δουλεύει όλος ο κρατικός μηχανισμός της χώρας, με στόχο τον εκβιασμό της ψήφου των ψηφοφόρων. Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή κλείνει τα μάτια, κι όπως γράφει ο Ζιουγκάνοφ αυτοαποκλείστηκε και δεν προσπαθεί να σταματήσει τις πολυπληθείς παραβιάσεις της νομοθεσίας... «Τα δικαστήρια με πειθαρχία ακυρώνουν την κάθοδο των υποψηφίων μας. Γιατί στις εκλογές δεν επιτρέπεται η κάθοδος στον πρώην γενικό εισαγγελέα της Ρωσίας, Γ. Σκουράτοφ; Μήπως αυτό συμβαίνει γιατί στην απομάκρυνσή του σημαντικό ρόλο έπαιξε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας, στην οποία ήσασταν επικεφαλής εσείς; Και μετά από αυτό μπορείτε να πηγαίνετε στους δυτικούς φίλους σας και να τους διαβεβαιώνετε για την επικράτηση της δημοκρατίας στη Ρωσία. Αλλά αν αυτό είναι δημοκρατία, τότε τι είναι αυταρχισμός και ανομία;»

Ο ηγέτης του ΚΚΡΟ σημειώνει στην επιστολή του επίσης πως από κύκλους του Κρεμλίνου διαρρέει ότι η «Ενιαία Ρωσία» θα πρέπει να λάβει το 35-40% των ψήφων. Την ίδια ώρα επικεφαλής του συγκεκριμένου κόμματος κατεβαίνουν κυβερνήτες και πρόεδροι των αυτόνομων περιοχών της Ρωσίας, όπως ο Σαϊμίεφ, ο οποίος ευθύνεται για την κλοπή 600 χιλιάδων ψήφων από το ΚΚΡΟ στις προηγούμενες εκλογές (1999), υπόθεση για την οποία δικαιώθηκε το ΚΚΡΟ στο δικαστήριο. Ο Γκ. Ζιουγκάνοφ δηλώνει πως το πραγματικό ποσοστό του ΚΚΡΟ είναι πάνω από το ένα τρίτο των ψηφοφόρων και με δυναμική να φτάσει το 50%. Εκτιμά επίσης πως «αυτό που γίνεται δεν είναι κάποιος αυτοσχεδιασμός μιας ομάδας υπαλλήλων. Είναι ενέργειες που αναμφισβήτητα έχουν τη συγκατάθεσή σας. Ο στόχος είναι φανερός. Είναι η εγκαθίδρυση ενός καθεστώτος προσωπικής εξουσίας».

Και ο ηγέτης του ΚΚΡΟ καταλήγει στην επιστολή του: «Σας δηλώνω ότι έχουμε καλέσει τους οπαδούς μας να πάνε στις εκλογές και να πραγματοποιήσουν αυστηρό έλεγχο των αποτελεσμάτων τους. Οι παρατηρητές μας δε θα φύγουν από τα εκλογικά τμήματα αν νωρίτερα δεν τους δοθούν αντίγραφα των πρωτοκόλλων με τα αποτελέσματα. Οι οπαδοί μας είναι έτοιμοι να πραγματοποιήσουν πικετοφορίες στα εκλογικά κέντρα στα οποία θα παρατηρηθεί καταπάτηση του νόμου. Οι πρόεδροι των εκλογικών επιτροπών που θα αρνηθούν να δώσουν αντίγραφα των αποτελεσμάτων των τμημάτων τους θα αντιμετωπιστούν από εμάς ως εγκληματίες, ανεξαρτήτως χρόνου παρέλευσης του εγκλήματος. Εάν γίνει νοθεία του αποτελέσματος, τότε θα αμφισβητήσουμε τη νομιμότητα των εκλογών, με όλες τις συνέπειες που θα έχει κάτι τέτοιο. Με αυτή την επιστολή, βεβαίως, δεν ελπίζω ότι μπορώ να σας ξαναφέρω στις γραμμές της αρετής. Εδώ δεν έχω αυταπάτες. Υποσχεθήκατε στη χώρα πως θα χτυπήσετε τους εγκληματίες και χτυπάτε την πατριωτική αντιπολίτευση. Αλλά έχω υποχρέωση να σας προειδοποιήσω. Είναι καθήκον μου μπροστά στα εκατομμύρια των πολιτών της Ρωσίας, που ήδη πάνω από δέκα χρόνια υποφέρουν από το ληστρικό καπιταλισμό και τους κλέφτες ανώτατους υπαλλήλους. Είναι το χρέος μου απέναντι στη διεθνή κοινή γνώμη που με ανησυχία και απορία παρατηρεί το τι συμβαίνει στη Ρωσία. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια! Μακριά δε θα φτάσετε!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ