Τετάρτη 3 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
«Ναι» στα πυρηνικά νέας γενιάς

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

Φυσικά, ο Τζορτζ Μπους ενέκρινε το νόμο για τις έρευνες ανάπτυξης νέας γενιάς πυρηνικών όπλων, νόμο που εκταμιεύει πολλά εκατομμύρια δολάρια για τις έρευνες και τη δοκιμή τους στο κέντρο πυρηνικών δοκιμών στη Νεβάδα.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σκοτ ΜακΚλίλαν τόνισε πως το νέο κείμενο θα επιτρέψει την εκταμίευση των κονδυλίων για το υπουργείο Ενέργειας και τα πυρηνικά του προγράμματα. Κυρίως προβλέπεται κονδύλι ύψους 7,5 εκατ. δολαρίων για τις μελέτες παραγωγής πυρηνικών βομβών, που είναι ικανές να διαπεράσουν θωράκιση για την καταστροφή υπόγειων καταφυγίων και οπλοστασίων. Παράλληλα, προβλέπεται η εκταμίευση συμπληρωματικού κονδυλίου 6 εκατ. δολαρίων για την κατασκευή πυρηνικών όπλων για χτυπήματα μεγάλης ακρίβειας.

Επιπλέον, θα επιταχυνθούν οι εργασίες στο κέντρο πυρηνικών δοκιμών της Νεβάδα, ώστε να πραγματοποιούνται πυρηνικές δοκιμές μέσα σε διάστημα 24 μηνών από τη λήψη της απόφασης από τον Λευκό Οίκο.

Τέλος, το Κογκρέσο αποφάσισε να χορηγήσει το 2004 το ποσό των 6,3 δισ. δολαρίων για τα προγράμματα πυρηνικού εξοπλισμού, δηλαδή 303 εκατ. δολάρια περισσότερα από το προηγούμενο έτος.

Το τελικό ποσό είναι κατά 94 εκατ. δολάρια μικρότερο από αυτό που είχε ζητήσει ο ίδιος ο Αμερικανός Πρόεδρος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ