Πέμπτη 4 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Οχι στην ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων

Αναβλήθηκε η δίκη των δύο πρώην μαθητών

Από τη χτεσινή δυναμική μαθητική κινητοποίηση στη Λάρισα
Από τη χτεσινή δυναμική μαθητική κινητοποίηση στη Λάρισα
Αναβλήθηκε για τις 3 Μάρτη του 2004 η δίκη, που ήταν να γίνει χτες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας, με κατηγορούμενους δυο νέους, που ως μαθητές Γυμνασίου το Γενάρη του 1999 είχαν πάρει μέρος σε κινητοποίηση κατά της διαβόητης «εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης».

Ο Χρήστος Σκυλλάκος και η Αναστασία Κόκκα, μαζί με συμμαθητές τους, μετείχαν στην κατάληψη του σχολείου τους και γι' αυτή την πράξη τους διώκονται, μετά από καταγγελία στον εισαγγελέα που έκαναν ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας Σωτ. Καραμέτας και ο τότε αρμόδιος για την παιδεία βοηθός νομάρχη.

Χτες το πρωί, μαθητές Λυκείων της Λάρισας έκαναν πορεία στους δρόμους της πόλης, διαμαρτυρόμενοι για την ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων και καταγγέλλοντας την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης.

Στην αγωνιστική πορεία συμμετείχαν μαθητές από πολλά Λύκεια της πόλης - στο 8ο και το 10ο Λύκειο δεν έγιναν καθόλου μαθήματα, ενώ για κάποιες ώρες μαθήματα δεν έγιναν στο 1ο, στο 4ο και το 6ο Λύκειο - οι οποίοι ξεκινώντας από τα σχολεία τους και φωνάζοντας συνεχώς συνθήματα, πέρασαν μπροστά από τη Νομαρχία και κατέληξαν στο Δικαστικό Μέγαρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ