Πέμπτη 4 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΒΥΡΩΝΑ - ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ - ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ
Να αποσύρει το υπουργείο το εγχειρίδιο Μίλερ

«Η παρέμβαση στα εκπαιδευτικά δρώμενα της χώρας μας είναι εξοργιστικά προκλητική. Η ενέργεια του ΥΠΕΠΘ δείχνει ότι η υποτέλεια της πολιτικής του ηγεσίας και της κυβέρνησης έχει υπερβεί κάθε όριο, γιατί η εν λόγω συγγραφέας δεν είναι μια οποιαδήποτε ψυχολόγος-ερευνήτρια των ΗΠΑ, αλλά η σύζυγος ενός εκπροσώπου και τοποτηρητή των πολιτικών συμφερόντων του ιμπεριαλισμού». Αυτή είναι η απάντηση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βύρωνα - Καισαριανής - Παγκρατίου στην προκλητική απόφαση του υπουργείου Παιδείας να μπει στα σχολεία το εγχειρίδιο της Μπ. Μίλερ - συζύγου του Αμερικανού πρεσβευτή στη χώρα μας - με τίτλο «Χτίζοντας καλύτερη σχέση με τα παιδιά στην τάξη». Η συγκεκριμένη ενέργεια, μετά την αποκάλυψη του «Ριζοσπάστη» στις 20 του Νοέμβρη, με το πρωτοσέλιδο θέμα με τίτλο «Αμερικανάκια θέλουν τα παιδιά μας», έχει προκαλέσει μια σειρά αντιδράσεων από φορείς της εκπαίδευσης, και όχι μόνο.

Στην ανακοίνωση ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Είναι προσβλητική για τον ελληνικό λαό και ταπεινωτική για την εκπαιδευτική κοινότητα η προθυμία με την οποία το υπουργείο Παιδείας αποδέχτηκε να εκδώσει και να διακινήσει ένα δεδομένο υλικό, με βεβαρημένο ηθικό και πολιτικό παρελθόν, αφού όπως είναι γνωστό προηγήθηκαν παρόμοιες απόπειρες της κ. Μίλερ στις ισοπεδωμένες από τις ΝΑΤΟικές δυνάμεις κατοχής Βοσνία και Ερζεγοβίνη, όταν ο κ. Μίλερ ήταν τότε πρεσβευτής και η κ. Μίλερ αναλάμβανε, με συμβουλές στις γυναίκες για την ειρήνη, παιδαγωγικά σεμινάρια και περιοδείες στις χώρες αυτές, να προσδώσει ένα προσωπείο ανθρωπισμού στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα».

Επίσης, καταγγέλλει «τον αντιδραστικό ρόλο και στόχο του περιεχομένου του βιβλίου της κ. Μίλερ και συγκεκριμένα το γεγονός ότι είναι κατάμεστο με διδαχές υποταγής που επιδιώκουν να διαμορφώσουν μια "νέα" ταυτότητα των μαθητών και μελλοντικών ευπροσάρμοστων ενηλίκων, που δεν αντιστέκονται, δε διεκδικούν, δε συγκρούονται, παρά μόνον ανέχονται και συνεργάζονται με τις εξουσίες της "νέας τάξης πραγμάτων"». Παράλληλα, καταδικάζει τη στάση ζωής που προτείνεται και ζητάει την άμεση απόσυρση του βιβλίου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαμαρτυρία για την άθλια ευρωπροπαγάνδα στα σχολεία (2014-02-08 00:00:00.0)
Τα «παράπονα» των Μίλερ (2004-12-29 00:00:00.0)
Να αποσυρθεί το εγχειρίδιο Μίλερ (2003-12-12 00:00:00.0)
Το εγχειρίδιο Μίλερ μας προσβάλλει (2003-12-10 00:00:00.0)
Η ΝΔ και το «πακέτο» για «Αμερικανάκια» (2003-11-22 00:00:00.0)
«ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ» θέλουν τα παιδιά μας (2003-11-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ