Παρασκευή 5 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συγκέντρωση στην Αθήνα ετοιμάζουν οι κάτοικοι

Με μαζική κάθοδο στην Αθήνα στις 17 Δεκέμβρη, όπου θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μεταφορών, κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι κάτοικοι του Δήμου Αγίου Παύλου Θεσσαλονίκης, διεκδικώντας αστικές συγκοινωνίες που να ικανοποιούν τις ανάγκες της περιοχής τους.

Την επόμενη Τρίτη 9 και Τετάρτη 10 Δεκέμβρη οργανώνεται δημοψήφισμα, προκειμένου να αναδειχτούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στις καθημερινές τους μετακινήσεις, καθώς και οι διεκδικήσεις τους. Σε «κάλπες» που θα στηθούν στις στάσεις των λεωφορείων των γραμμών 23 και 24, οι κάτοικοι - χρήστες των αστικών συγκοινωνιών θα συμπληρώνουν το ειδικό ερωτηματολόγιο που έχει συνταχθεί.

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χτες, ο δήμαρχος Αγίου Παύλου κατήγγειλε πως με τις αναδιαρθρώσεις που πραγματοποίησε ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης επέφερε δραματικές δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής. Η γραμμή 16 μεταφέρθηκε στην περιοχή «Σαράντα Εκκλησιές», με αποτέλεσμα την πλήρη υποβάθμιση στην εξυπηρέτηση των κατοίκων του συνοικισμού της Ευαγγελίστριας. Η γραμμή 24 έχει ελάχιστα λεωφορεία, με αποτέλεσμα η αναμονή στη στάση πολλές φορές να φτάνει και τη μία ώρα. Εξάλλου με τη μεταφορά του τέρματος της γραμμής 23 στις Συκιές - διεύρυνση δρομολογίου με νέες περιοχές - πολλοί κάτοικοι δεν μπορούν να επιβιβαστούν στα λεωφορεία, αφού εμφανίζουν πληρότητα 100% και σε ώρες εκτός αιχμής.

Ο δήμος ζητά επαναφορά του τέρματος της γραμμής 23 δίπλα στο αθλητικό κέντρο του δήμου, σημαντική αύξηση των λεωφορείων σε όλες τις γραμμές, εξυπηρέτηση των περιοχών όπου σήμερα δεν υπάρχει πρόσβαση της αστικής συγκοινωνίας και αξιοποίηση των «mini bus» για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της Ανω Πόλης και του Αγίου Παύλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ