Παρασκευή 5 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κατά ... «βαρβάρων» κήρυγμα

Βολές κατά της κυβέρνησης, λόγω της «ουδετερότητάς» της στη διαμάχη μεταξύ της Εκκλησίας της Ελλάδας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου, έριξε χτες - μια μέρα μετά και την απάντηση της Συνόδου προς την Ιεραρχία - από άμβωνος του ναού της Αγίας Βαρβάρας Πατησίων, ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.

Εκφράζοντας τη διαφωνία του στην προοπτική ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, είπε ότι «δεν μπορούν οι βάρβαροι να έρθουν στην οικογένεια των χριστιανών» και επιβεβαιώνοντας, με το «καλή η διπλωματία, αλλά δεν μπορούμε να λησμονήσουμε την ιστορία μας», για ποιον ...«χτυπά η καμπάνα»!

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το θέμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρ. Πρωτόπαππας υπεραμύνθηκε της πολιτικής της κυβέρνησης, λέγοντας ότι «η πολιτική ενίσχυσης της ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας είναι σωστή. Είναι πολιτική που εξυπηρετεί την ασφάλεια στην περιοχή, είναι μια πολιτική που εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντά μας. Είναι πολιτική, που προωθεί την ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή και την ευημερία των λαών. Σ' αυτήν την πολιτική θα εμμείνουμε».

Πάντως, τα περί ευημερίας των λαών τα ...επιβεβαιώνει και ο ΣΕΒ, που χαρακτήρισε θετική την πρόσφατη υπογραφή οικονομικής συμφωνίας Ελλάδας - Τουρκίας και η αγωνία του, για να αποκτήσει μεγαλύτερο μερίδιο στην τουρκική αγορά, στον τομέα του εμπορίου!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ