Σάββατο 6 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΒΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
«Οχι» στο Προεδρικό Διάταγμα για το ΜΗΚΙΕ

Να αποσύρει η κυβέρνηση το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για το Μητρώο Κατασκευαστών Ιδιωτικών Εργων (ΜΗΚΙΕ) ζητούν τα σωματεία των επαγγελματιών της οικοδομής του Νομού Τρικάλων, ύστερα από σύσκεψη που πραγματοποίησαν την Πέμπτη.

«Η είσοδος των μεγάλων επιχειρήσεων στην οικοδομή θα δημιουργήσει πρόβλημα επιβίωσης στις βιοτεχνίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο αυτό», τονίζουν στο ψήφισμά τους η Ομοσπονδία ΕΒΕ Τρικάλων, καθώς και τα σωματεία και οι συνεταιρισμοί των Εγκαταστατών Ηλεκτρολόγων, Υδραυλικών, Υαλοπινάκων, Επιπλοποιών - Ξυλουργών, Μηχανοσιδηρουργών, Ψυκτικών, Λευκοσιδηρουργών, Ηλεκτρολόγων.

Στο ψήφισμα σημειώνεται επίσης: «Οι συνάδελφοί μας θα γίνουν φθηνοί υπάλληλοι των μεγαλοεταιριών. Η είσοδος στην οικοδομή των ασφαλιστικών επιχειρήσεων, τραπεζών και η επιβολή ΦΠΑ θα ανεβάσουν το ήδη υπέρογκο κόστος των οικοδομών και θα πέσει πάλι στους βιοτέχνες και εργαζόμενους και σε άλλα λαϊκά στρώματα».

Οι οργανώσεις των ΕΒΕ ζητούν από την κυβέρνηση να ενθαρρύνει τη συνεταιριστικοποίηση, να στηρίξει επιστημονικοτεχνικά τους συνεταιρισμούς, να καταργήσει τα φορολογικά αντικίνητρα, να επιβληθεί κοινωνικός έλεγχος στο κόστος κατασκευής και στην ποιότητα των έργων, να προχωρήσουν οι συνεταιρισμοί στην κατασκευή λαϊκών κατοικιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ