Σάββατο 6 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Γυρίστε την πλάτη στην αντιλαϊκή πολιτική»

Ανακοίνωση της Αχτιδικής Επιτροπής Λήμνου του ΚΚΕ

Την επιχείρηση εξαπάτησης που επιχειρεί η κυβέρνηση σε βάρος του λαού της Λήμνου, ενόψει εκλογών, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Αχτιδική Επιτροπή Λήμνου του ΚΚΕ, με αφορμή τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για το νησί, αλλά και την πρόσφατη επίσκεψη κυβερνητικών στελεχών.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «οι όσες προεκλογικές εξαγγελίες ακούστηκαν και αφορούν την ένταξη ορισμένων μικρών επιχειρήσεων στα LEADER, δεν μπορούν να κρύψουν τη συρρίκνωση του εισοδήματος του αγρότη, του κτηνοτρόφου και του επαγγελματία ψαρά και τη μείωση των αγροτικών νοικοκυριών που χρόνο με το χρόνο διογκώνεται και στο νησί μας. Δεν μπορούν να κρύψουν τη στέρηση του δικαιώματός τους για δωρεάν παροχή περίθαλψης, για κοινωνική ασφάλιση, για δωρεάν μόρφωση των παιδιών τους, τη στιγμή που αυτά κάνουν μάθημα σε σχολικά κτίρια όχι σύγχρονα, αλλά ακατάλληλα και σε ορισμένες περιπτώσεις επικίνδυνα για τη σωματική τους ακεραιότητα. Δεν μπορούν να κρύψουν την ανεργία και υποαπασχόληση, τα χαμηλά μεροκάματα και μισθούς που ταλανίζουν την εργατική τάξη του τόπου μας. Δεν μπορούν να κρύψουν τη στρεβλή ανάπτυξη αυτού του νησιού, που είναι ακατάλληλη για να εξασφαλίσει το δικαίωμα της δουλιάς και να κρατήσει τη νεολαία σ' αυτό τον ακριτικό τόπο, που ευθύνεται για την ερήμωση των χωριών του νησιού μας».

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι η κυβέρνηση κοροϊδεύει «τους αγρότες και το λημνιακό λαό, υποσχόμενη έργα υποδομής όπως φράγματα και βιολογικοί καθαρισμοί, τη στιγμή που είναι βέβαιο ότι αυτά δεν πρόκειται να γίνουν, αν δεν υπάρξουν δυναμικές κινητοποιήσεις, αν δεν υπάρξει ριζική αλλαγή πολιτικής προς όφελος του λαού» και καλεί στις επερχόμενες εκλογές να γυρίσουν την πλάτη στην αντιλαϊκή πολιτική και να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΟΧΙ στις ανεμογεννήτριες της «Ρόκας - Iberdrola» (2012-04-11 00:00:00.0)
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υπεύθυνοι για τη φτώχεια (2007-08-14 00:00:00.0)
Συγκέντρωση στο οινοποιείο της Ενωσης (2005-08-30 00:00:00.0)
Ξεπουλά την περιουσία του Συνεταιρισμού (2004-08-20 00:00:00.0)
Προσκλητήριο συσπείρωσης (2001-04-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ