Κυριακή 14 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
ΣΚΑΚΙ ΚΑΙ Η/Υ

Θέση μετά την 55η κίνηση της παρτίδας των Η/Υ Brutus - Fritz (βλέπε στη «Γωνιά της παρτίδας»)
Θέση μετά την 55η κίνηση της παρτίδας των Η/Υ Brutus - Fritz (βλέπε στη «Γωνιά της παρτίδας»)
(Γ' μέρος - τελευταίο)

Σχετικά με το πώς να μελετάτε τα ανοίγματα στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, συνεχίζουμε από το προηγούμενο μέρος (30/11/03). Οποιες και αν είναι οι ιδέες - «κλειδιά» στο συγκεκριμένο άνοιγμα, (που όπως είπαμε έχετε ενημερωθεί ποιες και πόσες βαριάντες έχει ο Η/Υ στη μνήμη του), πρέπει να τις δείτε πολλές φορές και από τις δύο πλευρές της σκακιέρας, παίζοντας πότε σαν λευκός και πότε σαν μαύρος.

Αφού τελειώσετε την παραπάνω διαδικασία «αναγνώρισης», συνεχίστε να παίζετε παρτίδες στο άνοιγμα αυτό, αλλά, όχι αυτή τη φορά γρήγορες απαντήσεις. Επίσης αυξήστε το επίπεδο ικανότητας του Η/Υ περισσότερο σε κάθε παρτίδα. Αν καταφέρετε να παίξετε έναν αριθμό παιχνιδιών σε ένα επίπεδο με μέσο χρόνο απάντησης 2 μέχρι 3 λεπτά την κίνηση, τότε πλέον θα γνωρίζετε σχεδόν τόσα όσο και ο Η/Υ για το συγκεκριμένο άνοιγμα!

Το επόμενο στάδιο είναι να δημιουργείτε εσείς νέες κινήσεις στο ίδιο άνοιγμα, τις οποίες θα δοκιμάζετε στα διάφορα επίπεδα του κομπιούτερ. Αν η ιδέα της νέας κίνησης δείχνει να μην έχει επιτυχία, αλλάξτε χρώματα κομματιών και χρησιμοποιήστε την ίδια στρατηγική του Η/Υ που έκανε για να την καταρρίψει. Αν η κατάρριψη είναι δικαιολογημένη, τότε το πρόγραμμα του Η/Υ δε θα μπορέσει να σας αντιμετωπίσει, διαφορετικά, αν δηλαδή το πρόγραμμα αποφεύγει τα προβλήματα που σας δημιούργησε, αλλάξτε πάλι χρώμα κομματιών και χρησιμοποιήστε τις ιδέες του προγράμματος για να το νικήσετε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ