Τρίτη 9 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΕΣ ΤΑΞΙ
Νέες κινητοποιήσεις για τις ταμειακές

Σε νέα 24ωρη κινητοποίηση προχώρησαν χτες οι ιδιοκτήτες ταξί της Αθήνας, που αντιδρούν στην υποχρεωτική εγκατάσταση ταμειακών μηχανών στα οχήματά τους, από την 1η Γενάρη 2004.

Αφορμή για τη νέα κινητοποίηση του κλάδου ήταν οι έλεγχοι που άρχισε το ΣΔΟΕ, σε πιάτσες ταξί, αεροδρόμια και κεντρικές οδικές οδηγίες, προκειμένου να διαπιστώσει ποιοι έχουν παραγγείλει φορολογικά ταξίμετρα, αφού βάσει του νόμου οι αυτοκινητιστές ταξί όφειλαν να είχαν παραγγείλει τις ταμειακές μηχανές μέχρι τις 30 Νοέμβρη 2003 και στη συνέχεια να τις εγκαταστήσουν στα οχήματά τους, ώστε από την 1/1/2004 να εκδίδουν αποδείξεις λιανικής στους επιβάτες.

Η πρώτη αντίδραση των αυτοκινητιστών ταξί για τους ελέγχους του ΣΔΟΕ ήταν η 3ωρη ακινητοποίηση των οχημάτων (6 μ.μ.-9 μ.μ.) το περασμένο Σάββατο και η άρνησή τους να εκτελέσουν δρομολόγια από και προς το αεροδρόμιο.

Από τις 5 σήμερα τα ξημερώματα θα κυκλοφορήσουν κανονικά, αλλά οι εκπρόσωποι του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για «ασυνέπεια και αυταρχισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ