Πέμπτη 11 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
Ψηφίζουν οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί

Την ανάγκη συσπείρωσης και αλλαγής συσχετισμού δυνάμεων στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, υπογραμμίζει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Καθηγητών Ξένων Γλωσσών Φροντιστηρίων και Σχολών Ελλάδας «Ο Βύρων». Ο Σύλλογος θα πραγματοποιήσει εκλογές στις 13 και 14 Δεκέμβρη, προκειμένου να εκλεχτούν αντιπρόσωποι για το 31ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ).

«Νέες διεκδικήσεις και νέα αιτήματα διαμορφώνονται. Μόνο με αγώνα θα προχωρήσουμε σε παραπέρα κατακτήσεις», τονίζει ο Σύλλογος, ο μόνος συνδικαλιστικός φορέας του κλάδου. Κύρια αιτήματα του Συλλόγου είναι η ουσιαστική κατοχύρωση στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης από το υπουργείο Παιδείας, θέσπιση διοριστηρίου από τα Γραφεία Εκπαίδευσης, σαν πρώτο βήμα για την κατάργηση της καλοκαιρινής ανεργίας. Ακόμη, ζητούν μισθολογική εξομοίωση με όλους τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς και αναγνώριση του εκπαιδευτικού έργου.

«Παλεύουμε ενάντια στις παρανομίες και την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων μας για την κατοχύρωση και διεύρυνση των κατακτήσεών μας. Αγωνιζόμαστε για την κατάργηση των απαράδεκτων ατομικών συμβολαίων που μας υποχρεώνουν να υπογράφουμε. Επιδιώκουμε την άμεση βελτίωση των συνθηκών δουλιάς και την ουσιαστική άνοδο των αποδοχών μας μέσα από τις Συλλογικές Συμβάσεις», επισημαίνει η ανακοίνωση του Συλλόγου.

Εκλογές και στο ΣΙΕΛ

Από σήμερα μέχρι και τις 16 Δεκέμβρη θα πραγματοποιηθούν εκλογές και στο Σωματείο Ιδιωτικών Σχολείων (ΣΙΕΛ), προκειμένου να αναδειχτούν αντιπρόσωποι για το συνέδριο της ΟΙΕΛΕ. Το Σωματείο καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να στηρίξουν την Αγωνιστική Συνδικαλιστική Παράταξη Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΑΣΠΙΔΕ), προκειμένου «να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους, να περιοριστεί η αυθαιρεσία της εργοδοσίας, να ανατραπεί η αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική, να μπει φρένο στον φιλοκυβερνητικό κατήφορο της πλειοψηφίας της ΟΙΕΛΕ».

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των εκλογών είναι:

  • Σήμερα Πέμπτη, Λεόντειος Ν. Σμύρνης 10 π.μ.-3 μ.μ. (και για τα γύρω σχολεία).
  • 14/12, «Φρανγκοελλενίκ», 10 π.μ.-2 μ.μ. (και για τα γύρω σχολεία).
  • 16/12, Εργατικό Κέντρο Πειραιά 10 π.μ.-2.30 μ.μ. (για όλα τα σχολεία του Πειραιά).
  • Για όλα τα υπόλοιπα σχολεία, οι εκλογές θα γίνουν στο «Γκραντ Χοτέλ» (Βερανζέρου και Πατησίων) τις εξής ημερομηνίες: στις 13 και 14 Δεκέμβρη από 10 π.μ.-8 μ.μ., στις 15/12 από 3 μ.μ.-8 μ.μ., στις 16/12 από 3 μ.μ.-8.30 μ.μ. (Για τους εκπαιδευτικούς της Λεοντείου, «Φρανγκοελλενίκ» και Πειραιά υπάρχει δυνατότητα να ψηφίσουν και στο «Γκραντ Χοτέλ». Απαραίτητα δικαιολογητικά είναι η αστυνομική ταυτότητα και βιβλιάριο υγείας).
  • Τα Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών ψηφίζουν στις 13 και 14 Δεκέμβρη, 12μ.-6μ.μ (κτίριο ΕΚΑ, Γ` Σεπτεμβρίου 48 β, 2ος όροφος). Την ίδια ημερομηνία και τα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης (οδός Μεσολογγίου 5).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ