Παρασκευή 12 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ανατιμήσεις και στο φυσικό αέριο

Προάγγελος τσουχτερών ανατιμήσεων και στα οικιακά τιμολόγια του φυσικού αερίου, αλλά και σε ευρύ φάσμα βιομηχανικών και βιοτεχνικών προϊόντων είναι η απόφαση της Εταιρίας Παροχής Αερίου Αττικής (ΕΠΑ) να αυξήσει τα τιμολόγιά της για τους βιομηχανικούς καταναλωτές κατά 15,8% μέσα σε μία τριετία. Συγκεκριμένα, βιομηχανικοί καταναλωτές ενημερώθηκαν από την ΕΠΑ ότι από την 1/1/2004 τα τιμολόγια θα αυξηθούν κατά 4% και, ταυτόχρονα, πληροφορήθηκαν την πρόθεση της ΕΠΑ να αναπροσαρμόσει τα τιμολόγια από 1/1/2005 κατά 5% και από την 1/1/2006 κατά 6%.

Οι αυξήσεις αυτές θα ισχύσουν για καταναλώσεις κάτω των 10 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων αερίου ετησίως και σύμφωνα με την ΕΠΑ Αττικής, έχουν ήδη εγκριθεί από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί επιχειρηματίες έχουν ζητήσει την παρέμβαση του ΣΕΒ για να αποτραπούν οι συγκεκριμένες αυξήσεις, με το επιχείρημα ότι επηρεάζεται η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, αλλά και του ίδιου του φυσικού αερίου, που μετατρέπεται σε ένα ακριβό καύσιμο. Από την άλλη, οι βιομήχανοι χρησιμοποιούν το γεγονός για να αποδείξουν ότι δεν ευθύνονται αυτοί για τις αυξήσεις που με τη σειρά τους καπελώνουν τα προϊόντα τους.

Την όλη, όμως, ιστορία θα τη διπλοπληρώσουν οι οικιακοί καταναλωτές, αλλά και όλος ο ελληνικός λαός, αφού θεωρείται βέβαιο πως θα συμπαρασυρθούν και τα οικιακά τιμολόγια, αλλά και οι τιμές των βιομηχανικών και βιοτεχνικών προϊόντων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ