Κυριακή 21 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Εν συντομία
Η γιορτινή...

Θα χρειαστούμε: Μια μεγάλη γαλοπούλα τριών κιλών, μισό φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο, 1/2 κιλό γραβιέρα τριμμένη, ένα φλιτζάνι του τσαγιού μπέικον ψιλοκομμένο, πέντε λουκάνικα Φραγκφούρτης, τρία αυγά, δυο φέτες ψωμί μουσκεμένες στο γάλα, ένα λεμόνι, ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, αλάτι πιπέρι. Και πάμε...

Καψαλίζουμε τη γαλοπούλα, την πλένουμε σε ζεστό νερό, την τρίβουμε με φρέσκο λεμόνι και την αλατοπιπερώνουμε. Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Στύβουμε το ψωμί και ψιλοκόβουμε τα λουκάνικα, αφού αφαιρέσουμε το δέρμα τους. Βάζουμε σε μια κατσαρολίτσα μια κουταλιά βούτυρο, και μόλις κάψει ρίχνουμε το κρεμμύδι, το συκώτι της γαλοπούλας, τα λουκάνικα και το μπέικον. Τα σοτάρουμε και το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το ψωμί, τη γραβιέρα και τα αυγά ελαφρά χτυπημένα και τα ανακατεύουμε καλά. Θα γεμίσουμε τη γαλοπούλα με το μείγμα και μετά... τι να γίνει, θα τη ράψουμε με λευκό σπάγκο, θα τη βάλουμε σε ταψί και θα την περιλούσουμε με το βούτυρο. Θα την αφήσουμε να ψηθεί σε μέτριο φούρνο γύρω στις τρεις ώρες, ενώ, πού και πού, θα προσθέτουμε ζεστό νερό. Αντε και καλή σας όρεξη... Προσωπικά προτιμώ μια σαλάτα και λίγο τυρί. Αλλά περί ορέξεως....


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ