Τρίτη 16 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
Τηλεόραση
Περιφερειακές άδειες με ... 150 αιτήσεις

Εκατόν πενήντα αιτήσεις κατατέθηκαν στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για τις 51 άδειες περιφερειακής εμβέλειας. Η συντριπτική πλειοψηφία των ενδιαφερομένων επέλεξε να καταθέσει τις αιτήσεις χτες, μέρα λήξης της προθεσμίας, δημιουργώντας το αδιαχώρητο από τις κούτες στον 4ο όροφο του κτιρίου. Οι εταιρίες που κατέθεσαν τις αιτήσεις είναι λιγότερες, αφού ορισμένοι από τους ενδιαφερόμενους κατέθεσαν αιτήσεις για περισσότερες από μία περιφέρειες.

Μεγάλος συνωστισμός γίνεται κυρίως για το Λεκανοπέδιο της Αττικής, που οι άδειες είναι μόνον 4 και οι υποψήφιοι γι' αυτές τις άδειες φτάνουν τους 21. Ορισμένοι από τους ενδιαφερόμενους για άδειες περιφερειακής εμβέλειας ήδη έχουν καταθέσει αιτήσεις για άδεια και εθνικής εμβέλειας, όπως οι τηλεοπτικοί σταθμοί «Τηλε-Αστυ», «Cosmopolis», «Mad», «902», «ΤV Πειραιάς», SEVEN, «Extra Channel 3». Επίσης, για περιφερειακή άδεια στο Νομό Θεσσαλονίκης έχει καταθέσει αίτηση και το «Time Channel», το οποίο έχει καταθέσει και άδεια για εθνική εμβέλεια.

Αξιοσημείωτο είναι ότι εκτός από τους μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς MEGA, ALPHA, ANTENNA, STAR και ALTER, που δεν κατέθεσαν αιτήσεις για περιφερειακή εμβέλεια, δεν κατέθεσαν επίσης αίτηση και μικρότεροι τηλεοπτικοί σταθμοί που έχουν καταθέσει αίτηση για άδεια εθνικής εμβέλειας και συγκεκριμένα το «10 TV» («Jeronymo Groovy») του Γιώργου Τράγκα, ενώ δε φαίνεται να έχει καταθέσει αίτηση για άδεια περιφερειακής εμβέλειας και το «Μακεδονία TV» του oμίλου Κυριακού.

Για το Nομό Αττικής κατέθεσαν χτες αιτήσεις οι επιχειρηματίες των τηλεοπτικών σταθμών «High TV», «Blue Sky», «Magic ΤV», ΑΘΗΝΑ TV, «Plus ΤV», I TV, 06 TV, «Θριάσιο», GTV («Γαλάτσι ΤV»), «Junior's», ΕΝ ΠΕΙΡΑΙΕΙ, «Master, «Τηλε-φως» και «Smart».

Χτες κατατέθηκαν 20 αιτήσεις για το Νομό Θεσσαλονίκης, όπου θα δοθούν 12 συνολικά άδειες. Συγκεκριμένα, 5 άδειες για την Κεντρική Μακεδονία, 1 άδεια για Χορτιάτη και έξι άδειες για άλλες περιοχές που θα καλύπτουν και το Νομό Θεσσαλονίκης, όπως 4 άδειες του Νομού Ημαθίας και 2 άδειες του Νομού Κιλκίς. Μεταξύ άλλων αιτήσεις κατέθεσαν οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών «Πανόραμα», TV 100, «Cosmos TV», «Sat», «TV Θεσσαλονίκη», «Εγνατία TV», «Αργώ», «Οραμα», «Ωμέγα» και «Super».

Ηδη έχουν προκηρυχτεί και 57 άδειες τοπικής εμβέλειας. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις τους μέχρι τις 16 του Γενάρη 2004.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης διευκρίνισε χτες ότι οι υποψήφιοι για τις άδειες των τηλεοπτικών σταθμών μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων δεν μπορούν να προσκομίσουν συμπληρωματικά έγγραφα. Ο Ιωάννης Λασκαρίδης αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε άρθρο του ΠΔ 234/2003, σύμφωνα με το οποίο μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων «συμπληρωματικά των φακέλων των αιτήσεων με στοιχεία των οποίων η υποβολή προβλέπεται στην προκήρυξη δεν επιτρέπεται». Το ΕΣΡ, σύμφωνα με την ίδια διάταξη, μπορεί να καλέσει την εταιρία που έχει καταθέσει αίτηση μόνο για παροχή διευκρινίσεων «επί των στοιχείων που περιέχονται στην αίτηση» ή για συμπλήρωση των στοιχείων που ήδη έχουν υποβληθεί.

Το ΕΣΡ συνεδριάζει σήμερα χωρίς στην ημερήσια διάταξη να περιλαμβάνεται το θέμα της πολυφωνίας. Στη σημερινή του συνεδρίαση μεταξύ άλλων έχει καλέσει σε ακρόαση εκπροσώπους του ANTENNA για παροχή διευκρινίσεων περί ενδεχόμενης υποβάθμισης ποιότητας προγράμματος και συγκεκριμένα για το «Mission». Επίσης, τον ίδιο σταθμό για παράνομη προβολή σκηνών βίας και «πορνογραφίας» και παράνομη έλλειψη σήματος για το σίριαλ του Νίκου Φώσκολου «Καλημέρα ζωή».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Περιφερειακές «ψηφιακές» εγκρίσεις (2009-07-08 00:00:00.0)
Περιφερειακές «ψηφιακές» αιτήσεις (2008-09-17 00:00:00.0)
«Πρεμιέρα» με πρόστιμα και ψηφιακή (2008-09-10 00:00:00.0)
Προκηρύξεις και για περιφερειακούς σταθμούς (2003-10-18 00:00:00.0)
Κόπηκαν άλλοι 28 σταθμοί (1998-05-09 00:00:00.0)
Ημερίδα για τις άδειες (1997-09-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ