Κυριακή 9 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Μικρές ιδέες
...Για μεγάλες αποστάσεις

Μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες, λέμε να πεταχτούμε μέχρι τη Σρι Λάνκα! Σας φαίνεται μακριά; Κάτι μας λέει μέσα μας ότι πολύ σκληρές μέρες μας περιμένουν. Αν, λοιπόν, έχετε στην άκρη 330.000 δραχμές, αν δεν έχετε χάσει και την τελευταία σας δεκάρα στο Χρηματιστήριο, αποφασίστε ένα μεγάλο ταξίδι. Τουλάχιστον στην επιστροφή θα σας μείνουν όμορφες αναμνήσεις. Τηλεφωνήστε αύριο κιόλας στο MARATHON Travel (τηλέφωνο 38.18.069) και κλείστε θέση. Είναι σίγουρο πως ένα τέτοιο ταξίδι θα είναι μια ξεχωριστή, συναρπαστική αλλαγή. Από την Αθήνα θα φτάσετε στο Κολόμπο, πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα, με ενδιάμεσο σταθμό στο Μπαχρέιν. Τη 2η μέρα θα κάνετε μια περιήγηση στην πόλη για τη γνωρίσετε και να θαυμάσετε την ολλανδική εκκλησία του 1749 και το ιστορικό Ντεφαταγκάχα. Επειτα, θα διασχίσετε τη λεωφόρο της Ανεξαρτησίας και τη λεωφόρο Γκέιλ Φέις, θα περάσετε στη συνοικία της Κανέλας και, γενικά, θα δείτε όλα τα αξιοθέατα. Ολες οι μέρες θα είναι ευχάριστες και ενδιαφέρουσες, αλλά η τρίτη παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Θα επισκεφτείτε ένα ορφανοτροφείο ελεφάντων, που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Μάχα Ογια. Δε σας τα λέμε όλα, θα τα ανακαλύψετε μόνοι σας. Και μην ξεχνάτε: Οσο μακρύτερα, τόσο καλύτερα.

...Για γλυκές στιγμές

Οπως και να το κάνουμε, όσο και να παριστάνουμε τους αδιάφορους, αυτή η μέρα είναι ατέλειωτη και πρέπει κάτι να κάνουμε, για να κυλήσουν οι δείκτες του ρολογιού γρηγορότερα και γλυκύτερα. Θα φτιάξουμε ένα γλυκό, μια κρέμα καραμελέ. Οχι πως είναι εύκολο, στην ουσία τίποτε δεν είναι εύκολο, και, για να ομολογήσουμε την πικρή αλήθεια, μαζί σας θα τη φτιάξουμε και εμείς για πρώτη φορά. Ας ελπίσουμε ότι θα επιτύχει. Μας χρειάζονται: Ενα κιλό γάλα, 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη, 6 αυγά και 3 χαρτάκια βανίλιας. Και για την καραμέλα: 1 φλιτζάνι ζάχαρη, 1/4 φλιτζάνι νερό, ένα κουταλάκι χυμό λεμονιού. Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και το χυμό του λεμονιού να βράσει. Την ανακατεύουμε για να πιάσει και αφήνουμε να δέσει μέχρι να πάρει ένα χρώμα καφετί. Αδειάζουμε την καραμέλα σε στρογγυλή φόρμα. Βάζουμε το γάλα στη φωτιά να κάψει, όχι να βράσει. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια και ρίχνουμε λίγο - λίγο το γάλα μέχρι να ενωθούν καλά και αμέσως μετά τα αδειάζουμε στη φόρμα. Σε ένα μικρό ταψάκι βάζουμε το νερό και μέσα στο νερό τοποθετούμε τη φόρμα (το νερό να φτάνει λίγο πιο κάτω από την επιφάνεια της κρέμας) και τα βάζουμε σε μέτριο φούρνο επί μία ώρα περίπου (προσοχή, το νερό στο ταψί δεν πρέπει να βράζει, αλλά να διατηρείται καυτό). Μετά τη βγάζουμε να κρυώσει και την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα. Φυσικά μετά την τρώμε, αν τρώγεται, διαφορετικά την πετάμε! Η ώρα πέρασε ευτυχώς, έτσι και αλλιώς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ