Οπως και να το κάνουμε, όσο και να παριστάνουμε τους αδιάφορους, αυτή η μέρα είναι ατέλειωτη και πρέπει κάτι να κάνουμε, για να κυλήσουν οι δείκτες του ρολογιού γρηγορότερα και γλυκύτερα. Θα φτιάξουμε ένα γλυκό, μια κρέμα καραμελέ. Οχι πως είναι εύκολο, στην ουσία τίποτε δεν είναι εύκολο, και, για να ομολογήσουμε την πικρή αλήθεια, μαζί σας θα τη φτιάξουμε και εμείς για πρώτη φορά. Ας ελπίσουμε ότι θα επιτύχει. Μας χρειάζονται: Ενα κιλό γάλα, 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη, 6 αυγά και 3 χαρτάκια βανίλιας. Και για την καραμέλα: 1 φλιτζάνι ζάχαρη, 1/4 φλιτζάνι νερό, ένα κουταλάκι χυμό λεμονιού. Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και το χυμό του λεμονιού να βράσει. Την ανακατεύουμε για να πιάσει και αφήνουμε να δέσει μέχρι να πάρει ένα χρώμα καφετί. Αδειάζουμε την καραμέλα σε στρογγυλή φόρμα. Βάζουμε το γάλα στη φωτιά να κάψει, όχι να βράσει. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια και ρίχνουμε λίγο - λίγο το γάλα μέχρι να ενωθούν καλά και αμέσως μετά τα αδειάζουμε στη φόρμα. Σε ένα μικρό ταψάκι βάζουμε το νερό και μέσα στο νερό τοποθετούμε τη φόρμα (το νερό να φτάνει λίγο πιο κάτω από την επιφάνεια της κρέμας) και τα βάζουμε σε μέτριο φούρνο επί μία ώρα περίπου (προσοχή, το νερό στο ταψί δεν πρέπει να βράζει, αλλά να διατηρείται καυτό). Μετά τη βγάζουμε να κρυώσει και την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα. Φυσικά μετά την τρώμε, αν τρώγεται, διαφορετικά την πετάμε! Η ώρα πέρασε ευτυχώς, έτσι και αλλιώς.