Τετάρτη 17 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Δημήτρης Μυριανθόπουλος
Δημήτρης Μυριανθόπουλος
+Φωτ.

Στη μνήμη του συντρόφου μου στη ζωή και στον αγώνα ΟΘΩΝΑ ΤΟΛΙΑΤΗ προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Ηλιούπολης, 70 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση.

Η γυναίκα του Μαρίνα Τολιάτη

* * *

Φωτ.

Πριν από 15 χρόνια «έφυγε» από κοντά μας ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΥΡΙΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ, μέλος του ΚΚΕ. Ως το τέλος της ζωής του αγωνίστηκε για μια Ελλάδα ελεύθερη, ανεξάρτητη από τα ιμπεριαλιστικά δεσμά, με αφέντη το λαό της, για τη δημοκρατία και την ειρήνη. Στη μνήμη του προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Ηλιούπολης, 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Η γυναίκα του Μαρία Μυριανθοπούλου

* * *

Η Κική Κέφη προσφέρει ως δεύτερη δόση 200 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Υμηττού.

* * *

Πολιτικό μνημόσυνο για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη γέννηση του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΕΤΡΑΚΗ, τελέστηκε στο χωριό του στα Καθιανά Ακρωτηρίου στο νομό Χανίων.

Στη μνήμη του τα παιδιά του Λουκάς, Πόπη, Αργυρώ και Χαράλαμπος, προσφέρουν για την Οικονομική Εξόρμηση 150 ευρώ, μέσω ΚΟΒ ΕΒΕ Χανίων.

Ο Γεώργιος Πετράκης γεννήθηκε το 1903 στα Καθιανά Ακρωτηρίου. Η πρώτη του επαφή με την ιδεολογία του μαρξισμού έγινε στα φοιτητικά χρόνια όταν και εκδιώχθηκε για τις ιδέες του από τη Φιλολογική Σχολή στο 3ο έτος.

Παρουσίασε έντονη δράση στη συνέχεια ως στενός συνεργάτης του Βαγγέλη Κτιστάκη, στελέχους του ΚΚΕ και του λαϊκού κινήματος στα Χανιά και την Κρήτη.

Νικόλαος Μπινιώρης
Νικόλαος Μπινιώρης
Στις εκλογές το 1936, πριν από τη δικτατορία του Μεταξά, ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ. Μαχητής του ΕΑΜ αργότερα, πιάστηκε και εκτοπίστηκε στη Μακρόνησο και τον Αϊ - Στράτη.

Εμεινε πιστός στις ιδέες του Μαρξισμού - Λενινισμού ως το τέλος της ζωής του.

Πέθανε το 1969.

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή ΚΩΣΤΑ Π. ΔΗΜΟΥ, Μακρονησιώτη και των επώνυμων και ανώνυμων αγωνιστών οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους στους αγώνες για τα ιδανικά του ΚΚΕ, προσφέρουμε στην ΚΟ Πύργου 300 ευρώ προς τιμή των 85 χρόνων του ΚΚΕ.

Τα καμάρια του Βάνα-Νίκα

Οι εγγονές του Αννα και Τζωρτζίνα

* * *

Στη μνήμη των εκλεκτών συμπατριωτών, συντρόφων και φίλων μου ΤΕΛΗ ΧΑΡΑΜΟΓΛΗ, ΠΑΝΟΥ ΖΑΒΙΤΣΑΝΟΥ, ΓΙΩΡΓΗ ΛΟΓΟΘΕΤΗ και ΠΑΝΟΥ ΑΣΠΡΟΓΕΡΑΚΑ (Ζέλου) από τη Λευκάδα, προσφέρω στο «Ριζοσπάστη» 100 ευρώ.

Αργύρης Μικρώνης

* * *

Τιμή και δόξα στους συμπατριώτες μας από τη Λίμνη Εύβοιας οι οποίοι «έπεσαν» στους αγώνες ενάντια στους ξένους κατακτητές και για τα ιδανικά του ΚΚΕ, Κώστα Γαμβέτα (Νίκου Ψηλού), Κώστα Γυφτοδήμου (Κώστα Καραγιώργη), Γιώργου Βλαχούτσικου (Ευβοιώτη), Διαμαντή Διαμαντή, Χρήστου Λάμπρου, Θανάση Παπαλιόλιου, Γιώργου Βλαχάκη, Γιώργου Παύλου, Χριστόφορου Παπαδήμου, Σωτήρη και Αγγελή Μπελάρα, Γιάννη και Παρασκευά Καλλιγά, Δημήτρη Καλητέρη, Χρήστου Τσουρέ, Καίτης Τσουρέ- Βαρελά, Γιώργου και Κώστα Ρητσίνη, Αργύρη Ευθ. Βλαχούτσικου, Χαράλαμπου Αργ. Βλαχούτσικου, Κώστα Τριανταφύλλου, Νίκου Λ. Βοκορόκου, Βαγγέλη Σκαρλή, Νίκου Δήμου, Θανάση και Αλέκου Τσούτσικα.

* * *

Στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, η συντρόφισσά του Σοφία Παπανικολάου προσφέρει 20 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Λίμνης.

Γιάννης Καλογερογιάννης
Γιάννης Καλογερογιάννης
* * *

Επίσης, μέσω ΚΟΒ Λίμνης πρόσφεραν: Ο Βαγγέλης και η Ανθούλα Αλιβεριώτη 20 ευρώ στη μνήμη των αδελφών τους ΒΑΓΓΕΛΗ και ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΙΟΛΑ, ο Γιώργος και η Μάγδα Τσούτσικα 30 ευρώ, ο Α.Κ. 30 ευρώ, η Ε.Ν. 30 ευρώ και η Αλεξάνδρα 30 ευρώ.

* * *

Ο Παναγιώτης Βαμβακούσης προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Χολαργού, ως δεύτερη δόση, 70 ευρώ στη μνήμη των συνδικαλιστών: Ν. Βογιατζόγλου, Αντώνη Αμπατιέλου, Τάκη Παπανικολάου, Ευαγ. Ποντικάκη, Δημήτρη Λογαρά, Δημήτρη Ανδρεάκου, Παναγιώτη Καλφακάκου, Λούλας Λογαρά, Διονύση Αποστολόπουλου, Στράτου Δρούγκα, Ιωακείμ Χατζηαναγνώστου και Σπύρου Αντύπα.

* * *

Ο Κώστας Τσουπάκης, ανάπηρος πολέμου '40-'41 προσφέρει στην Οικονομική Εξόρμηση 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Χολαργού, στη μνήμη των συνδικαλιστών συναδέλφων του Βασίλη Ζαλούμη, Ορέστη Διαμαντόπουλου, Παρασκευά Φουντουραδάκη, Ντίνου Κεφάλα και Ιωάννη Τσαγκάρη.

* * *

Με τη συμπλήρωση 3 χρόνων από το θάνατο του ΒΑΣΙΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και 10 χρόνων από το θάνατο της γυναίκας του ΕΛΕΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, προσφέρουμε στη ΝΕ Καρδίτσας για την Οικονομική Εξόρμηση 100 ευρώ.

Τα παιδιά τους Αρης-Μαρία, Παναγιώτης-Σοφία

Τα εγγόνια τους Μιχάλης, Βασίλης, Ελένη

* * *

Ο Βασίλης Στεργίου προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Παιδείας Καρδίτσας 100 ευρώ.

* * *

Στη μνήμη των ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΞΕΡΟΒΑΣΙΛΗ, ΓΙΑΝΝΗ ΓΕΜΟΥΡΙΔΗ, ΒΑΓΓΕΛΙΤΣΑΣ ΚΩΣΤΑΝΤΖΟΥ, ο Λευτέρης Αντωνόπουλος προσφέρει 30 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Αλιάρτου.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του πατέρα μου ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗ, των θείων μου ΜΙΧΑΛΗ και ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΥ και ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΜΑΝΙΑΤΗ, ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗ και του γαμπρού μου ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ ΠΑΠΑΝΑΓΝΟΥ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, καθώς επίσης στη μνήμη του αλησμόνητου ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΛΩΜΑΤΑ, προσφέρω για τα 85χρονα του ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Μυτιλήνης.

Οθων Τολιάτης
Οθων Τολιάτης
Θανάσης Καλογερογιάννης

* * *

Συμπληρώθηκαν 30 χρόνια από το θάνατο του συντρόφου μου στη ζωή και στον αγώνα ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗ, αντιστασιακού και Μακρονησιώτη.

Στη μνήμη του προσφέρω 30 ευρώ στο Παράρτημα Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας της ΠΕΑΕΑ.

Τασία Καραγιαννίδου

* * *

Ο Τάσος Αυγερινός προσφέρει 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

* * *

Πολυαγαπημένη μας ΟΛΥΜΠΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΔΑΚΗ, συναγωνίστρια και συγχωρδό μας στη χορωδία της ΠΕΑΕΑ, δυστυχώς σε «χάσαμε» πρόσφατα. Ξέραμε την αρρώστια σου, αλλά ελπίζαμε πως θα ζούσες ακόμη περισσότερα χρόνια, γιατί δεν το έβαζες κάτω και πάντα ήσουνα πρωτοπόρα στους αγώνες. Πάντα ευγενική και χαμογελαστή και πάντα μετέδιδες αισιοδοξία και χαρά.

Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη.

Στη μνήμη της Ολυμπίας Παπουτσιδάκη, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Λίμνης, 20 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Γιώργος και Μάγδα Τσούτσικα

* * *

φΩΤ.

Στις 3 Δεκέμβρη 2003 άφησε την τελευταία πνοή του ο παλαίμαχος αντιστασιακός ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ Χρήστου ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΣ.

Στη μνήμη του η γυναίκα του, τα παιδιά και τα εγγόνια του πρόσφεραν 20 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΠΙΝΙΩΡΗ από την Κόκλα Μεσσηνίας, η σύζυγός του Ελένη προσφέρει 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Παγκρατίου και 50 ευρώ στο Παράρτημα Παγκρατίου της ΠΕΑΕΑ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2023-11-25 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2007-02-09 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2007-01-17 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2003-12-23 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2003-01-14 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2002-07-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ