Τετάρτη 17 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΠΕΤΑΛΟ ΜΑΛΙΑΚΟΥ»
Ο θάνατος παραμονεύει...

Από την 1η Γενάρη 2001 έως σήμερα, 66 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο φονικότερο οδικό τμήμα της Ευρώπης!

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται να προχωρήσουν φορείς και κάτοικοι της Φθιώτιδας, αλλά και άλλων 10 νομών, οι κάτοικοι των οποίων διέρχονται από το «πέταλο του Μαλιακού κόλπου», το οδικό τμήμα που έχει αναδειχτεί ως το φονικότερο της Ευρώπης.

Με πρωτοβουλία της Νομαρχίας και της ΤΕΔΚ Φθιώτιδας πρόκειται να συγκληθεί αύριο στις 6 μ.μ. ευρύτατη σύσκεψη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τις ενέργειες που θα ακολουθηθούν για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Σημειώνουμε ότι ο τραγικός απολογισμός των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων που σημειώθηκαν μόνο κατά την τελευταία τριετία θα έπρεπε να είχε κινητοποιήσει και τον πιο «χοντρόπετσο» κυβερνητικό αρμόδιο. Συγκεκριμένα, από την 1η Γενάρη 2001 έως σήμερα στο «πέταλο Μαλιακού» έχουν σημειωθεί 47 θανατηφόρα δυστυχήματα, 49 σοβαρά ατυχήματα και 75 ελαφρά, που άφησαν πίσω τους 66 νεκρούς, 72 σοβαρά τραυματισμένους και 217 ελαφρά!

Οπως είναι γνωστό η κυβέρνηση εδώ και χρόνια αρνούνταν να αναβαθμίσει το τμήμα αυτό της Εθνικής οδού, γιατί αυτό ερχόταν σε αντίθεση με την εξαγγελία της για την υποθαλάσσια ζεύξη του Μαλιακού. Τελικά, ο σχεδιασμός αυτός εγκαταλείφθηκε και πριν από ένα περίπου χρόνο η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Β. Παπανδρέου, υποσχέθηκε την κατασκευή των έργων αναβάθμισης.

Στις 18 Ιούνη 2003 δημοπρατήθηκαν δύο τμήματα (από τον Ανισόπεδο Κόμβο Θερμοπυλών έως τη Νέα Κοίτη Σπερχειού και από τον Ανισόπεδο Κόμβο Ροδίτσας έως τον Ανισόπεδο Αγίας Μαρίνας) συνολικού μήκους 17,3 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 109,7 εκατ. ευρώ. Ο διαγωνισμός θα είχε ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου, όπως υποσχέθηκε κατά την περιοδεία της στη Φθιώτιδα η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ στις 27 Ιούνη.

Κι όμως κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ακόμη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, έχει μπλοκαριστεί ο «μαθηματικός τύπος» ανάδειξης αναδόχου στα δημόσια έργα και υπάρχουν διαμάχες μεταξύ των μεγαλοκατασκευαστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ