Τετάρτη 17 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διαγνώστηκε το πρώτο κρούσμα γρίπης

Το πρώτο κρούσμα γρίπης για φέτος στη χώρα, καταγράφηκε χτες στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», σε ένα τρίχρονο αγόρι, που παρουσίαζε έντονους μυικούς πόνους και υψηλό πυρετό για πάνω από τρεις μέρες. Η κατάστασή του, ωστόσο, δεν κρίνεται ανησυχητική.

Οι εργαστηριακές εξετάσεις, που έγιναν στο τρίχρονο αγόρι, επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για γρίπη, ωστόσο, τα αποτελέσματα των τεστ, που θα δείξουν για ποιον υπότυπο του ιού πρόκειται, αναμένονται το αργότερο σε μια βδομάδα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, προς το παρόν δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να πρόκειται για τον «Φουτζιάν Α», ο οποίος εμφανίστηκε φέτος και συχνά προκαλεί επιπλοκές σε παιδιά.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν τους γονείς να μην ανησυχούν αν τα παιδιά τους παρουσιάσουν συμπτώματα ίωσης. Θα πρέπει όμως να συμβουλεύονται το γιατρό τους, αν τα συμπτώματα είναι πολύ έντονα ή παρατείνονται για πολλές μέρες.

Βελτιώνεται η υγεία του τρίχρονου

Οδηγίες στους εργαζόμενους και τους γονείς των παιδιών του παιδικού σταθμού της Νέας Σμύρνης, όπου παρουσιάστηκαν σε διάστημα ενός μήνα τρία κρούσματα μηνιγγίτιδας, για προφυλακτική λήψη αντιβιοτικού από τα παιδιά και τους ενήλικες, έδωσε το Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων (ΚΕΕΛ). Τα μέτρα λήφθηκαν, με αφορμή το τρίτο κρούσμα σε 3χρονο αγοράκι που νοσηλεύεται απ' την περασμένη στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και η κατάσταση της υγείας του παρουσιάζει βελτίωση.

Το «Εθνικό Κέντρο Αναφοράς Μηνιγγιτίδων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΕΕΛ, προσδιόρισε ότι το υπεύθυνο μικρόβιο ανήκει στην οροομάδα Β του μηνιγγιτιδόκοκκου, που δεν έχει συνήθως την τάση να προκαλεί επιδημίες. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι πρόκειται για το ίδιο στέλεχος που προκάλεσε τη νόσο στα δύο παιδιά τον προηγούμενο μήνα, θα ακολουθήσουν σε μερικές εβδομάδες, οι ενδεδειγμένοι εργαστηριακοί έλεγχοι μικροβιοφορίας και θα γίνει περαιτέρω αγωγή σε ορισμένα άτομα εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Το ΚΕΕΛ τονίζει ότι απολύμανση ή κλείσιμο του σχολικού χώρου δεν έχουν νόημα και δε συνιστώνται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Παρ' όλα αυτά συνιστά στους γονείς των παιδιών στο περιβάλλον του αρρώστου να βρίσκονται σε αυξημένη εγρήγορση για τυχόν εμφάνιση ύποπτων συμπτωμάτων στα παιδιά τους (όπως πυρετός, πονοκέφαλος, εξάνθημα) και να ζητούν γρήγορα τη συμβουλή γιατρού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ