Παρασκευή 19 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ
Μείωση 90,3% των λειτουργικών δαπανών!

Η κυβέρνηση επιβάλλει τον οικονομικό στραγγαλισμό των νεοσύστατων δομών Πρόνοιας ως συνέχεια της διαλυτικής πολιτικής που ακολούθησε με τις τελευταίες νομοθετικές ρυθμίσεις μέσα στο 2003.

Ετσι, λοιπόν, η κυβέρνηση έσβησε στην κυριολεξία τις λειτουργικές δαπάνες του Εθνικού Συμβουλίου Κοινωνικής Φροντίδας (ΕΣΥΚΦ) - το οποίο αντικατέστησε τον καταργηθέντα Εθνικό Οργανισμό Πρόνοιας - καθώς τις περιέκοψε κατά 90,3% (!) σε σχέση με τα προϋπολογισθέντα απ' το ίδιο το ΕΣΥΚΦ κονδύλια. Οπως καταγγέλλει το Πανελλήνιο Σωματείο του ΕΣΥΚΦ το κονδύλι των λειτουργικών αναγκών για το 2004 προϋπολογίστηκε απ' το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΥΚΦ «βάσει πραγματικών στοιχείων» σε 1.552.000 ευρώ, αλλά η κυβέρνηση το περιέκοψε σε 150.000 ευρώ.

Ο οικονομικός στραγγαλισμός έρχεται μετά την εγκατάλειψη του ΕΣΥΚΦ στην τύχη του καθώς δεν έφτιαξε ακόμα τον οργανισμό λειτουργίας του ΕΣΥΚΦ και δεν το επανδρώνει με το απαραίτητο προσωπικό. Επιπλέον δεν πληρώνει ούτε τα τιμολόγια και τα ενοίκια του ΕΣΥΚΦ, που για το 2003 ανέρχονται σε 150.000-170.000 ευρώ.

Μέσα στο 2004 όπως αναφέρει το Πανελλήνιο Σωματείο το 2004 θα μείνουν κενές ακόμα τουλάχιστον 20 θέσεις, καθώς οι εργαζόμενοι θα συνταξιοδοτηθούν και δεν υπάρχει καμιά δυνατότητα αντικατάστασής τους απ' το υπάρχον προσωπικό.

Τέλος, το Σωματείο δεν αναγνωρίζει τον διορισμένο εκπρόσωπο στο ΔΣ του ΕΣΥΚΦ, το οποίο καλεί να συνέλθει, για να εξετάσει άμεσα την κατάσταση του φορέα και να πάρει θέση για την περικοπή των λειτουργικών δαπανών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ