Παρασκευή 19 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ
Κεραυνοβολήθηκε από 20.000 βολτ!

Σοβαρότατα τραυματισμένος μεταφέρθηκε στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης, όπου και νοσηλεύεται στην Εντατική, ο 55χρονος εργάτης Γιώργος Τσώμης, όταν κεραυνοβολήθηκε από ηλεκτρικό ρεύμα τάσης 20.000 βολτ κατά τη διάρκεια εργασιών για τη συντήρηση της σήραγγας του Αρτεμισίου, στα όρια νομού Αρκαδίας και Αργολίδας, χωρίς να έχει παρθεί κανένα μέτρο προστασίας.

Τη στιγμή που ο εργάτης βρισκόταν με το γερανό λίγο έξω από τη σήραγγα και επιχειρούσε να σηκώσει άμμο - μεταξύ άλλων γίνονται εργασίες αμμοβολής - βρήκε ο βραχίονας του γερανού σε σύρμα υπερύψηλης τάσης της ΔΕΗ και τον «χτύπησε» το ρεύμα. Στο σημείο των εργασιών δεν είχε παρθεί κανένα μέτρο ασφαλείας ενώ ο μεγαλοεργολάβος που έχει αναλάβει το έργο απουσίαζε καθώς το είχε δώσει σε υποεργολάβους.

Είναι το δεύτερο σοβαρό εργατικό ατύχημα στην Αρκαδία μέσα σε μία βδομάδα - δυστυχώς, στο πρώτο την παντελή έλλειψη μέτρων ασφαλείας πλήρωσε με τη ζωή του ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, δημοτικός υπάλληλος του Δήμου Μεγαλόπολης - που γίνεται εξαιτίας της έλλειψης μέτρων ασφάλειας, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να αδιαφορούν εγκληματικά για τις συνθήκες εργασίες που αναγκάζονται να δουλεύουν οι εργάτες.

Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Αρκαδίας του ΠΑΜΕ καλεί τους εργάτες «μαζί με το μεροκάματο και τα άλλα δικαιώματά μας, να πάρουμε την υπόθεση προστασία της ζωής μας στα δικά μας χέρια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ