Τρίτη 23 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ
Ανησυχεί για το ωράριο

Ανησυχία για «την παράδοση της ελληνικής αγοράς σε λίγα εθνικά και πολυεθνικά ολιγοπώλια» έπιασε ξαφνικά την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, η οποία εκφράζει την αντίδρασή της στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης «να εφαρμόσει ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων 24 ωρών και 7 ημερών την εβδομάδα».

Με αφορμή το κυβερνητικό νομοσχέδιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που προβλέπει λειτουργία καταστημάτων στο Στάδιο Καραϊσκάκη με απελευθερωμένο ωράριο, η ΕΣΕΕ με επιστολή της προς τα υπουργεία Οικονομίας, Εργασίας, Πολιτισμού:

  • Δηλώνει πως «θα ήταν αφέλεια να πιστέψει κανείς ότι το μέτρο δε θα επεκταθεί σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις της χώρας».
  • Επισημαίνει, ότι με τη ρύθμιση αυτή προωθείται με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο η απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων και ευνοούνται μεγάλα και συγκεκριμένα συμφέροντα.

Την ίδια στιγμή, η διοίκηση της ΕΣΕΕ υπερασπίζεται το υφιστάμενο «μερικώς απελευθερωμένο» ωράριο και φαίνεται να ενοχλείται κυρίως με τη στήριξη «συγκεκριμένων συμφερόντων» μέσα από τη ρύθμιση για τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Η πλειοψηφία της εξάλλου, έχει συνηγορήσει για 24ωρη λειτουργία στο αεροδρόμιο, αποδέχτηκε το «Ολυμπιακό ωράριο» και «παλεύει» την απελευθέρωση στις τουριστικές περιοχές! Η παραπάνω στάση της είναι σαφώς βλαπτική για τα συμφέροντα των μικρών εμπόρων, τους οποίους στην επιστολή της η ΕΣΕΕ εμφανίζεται να υπερασπίζεται, ζητώντας την απόσυρση της επίμαχης διάταξης του νομοσχεδίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ