Κυριακή 28 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Ολυμπιάδα και πύραυλοι

Εκτοξευτήρες πυραύλων PATRIOT έτοιμοι να χτυπήσουν σε κλάσματα δευτερολέπτου. Και ο κάθε πύραυλος όπως μας πληροφόρησαν, με υπερηφάνεια στοιχίζει δύο εκατομμύρια ευρώ.

Από κοντά «περιπολίες» ιπταμένων ραντάρ και επίγειων ειδικών δυνάμεων, άγνωστης σύνθεσης και προέλευσης. Και μπροστά στα μάτια μας ασκήσεις επιχειρησιακές πολεμικής ετοιμότητας και ειδικό συντονιστικό κυβερνητικό όργανο εκτάκτων αναγκών.

Και ποια είναι η χώρα που ετοιμάζεται για πόλεμο; Ποια άλλη από τη δική μας χώρα και τη δική μας κυβέρνηση που ετοιμάζεται μαζί με ξένους συμβούλους και ειδικές δυνάμεις να αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο τρομοκρατικών χτυπημάτων. Μια πολεμική προετοιμασία που δένει με την... ολυμπιακή εκεχειρία.

Πανστρατιά λοιπόν, με υψηλότατο οικονομικό κόστος για την εξυπηρέτηση αυτής της στρατιωτικο-αστυνομικής ετοιμότητας, κατ' επιταγήν των ξένων επικυρίαρχων που από καιρό και για τα δικά τους συμφέροντα, καλλιεργούν κλίμα τρομοφοβίας και προσφέροντας, πιέζοντας, να μας πουλήσουν όπλα και τη συνδρομή των μυστικών τους πρακτόρων, είναι οι ίδιοι ξένοι «σύμμαχοι» που επιβάλανε την απόσυρση των πυραύλων από την Κύπρο, ενώ τώρα προωθούν τις πωλήσεις για την αντιμετώπιση του «αόρατου εχθρού». Ετσι, στο γιγάντιο κόστος των ολυμπιακών έργων προστίθεται μια ακόμη δυσβάστακτη δαπάνη εκτάκτων αναγκών.

Στο υψηλό αυτό κόστος πρέπει να προστεθεί και η απώλεια «άδηλου συναλλάγματος» από φοβισμένους επισκέπτες της Ολυμπιάδας, μπροστά στην απίστευτη αυτή ατμόσφαιρα τρομοφοβίας που αναπτύσσεται.

Και δεν καλλιεργείται μόνον ο φόβος των «έξωθεν καμικάζι», αλλά και οι κυβερνητικοί υπαινιγμοί για κάτι «παραφυάδες» της εγχώριας τρομοκρατίας.

Εμείς, σ' αυτήν την ατμόσφαιρα που κατά τρόπο ασύνετο καλλιεργείται, αντιπαρατάσσουμε τις φιλειρηνικές αγωνιστικές λαϊκές δυνάμεις για την υπεράσπιση μιας πραγματικής Ολυμπιάδας της Ειρήνης, απέναντι στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο του κοσμοκράτορα. Αγωνιστικές ευχές για το 2004.


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ