Πέμπτη 25 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ηλεκτρονικά διόδια και στην Εθνική Οδό

Το σύστημα των ηλεκτρονικών διοδίων, ίδιο με αυτό που υπάρχει και στην «Αττική Οδό», θα κάνει την εμφάνισή του στις αρχές του νέου χρόνου και στους σταθμούς διοδίων της Εθνικής Οδού Πάρτα - Αθήνα - Θεσσαλονίκη.

Αυτό ανακοίνωσε το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ ΑΕ), συμπληρώνοντας ότι για το διάστημα της πιλοτικής εφαρμογής του μέτρου σε διάφορους σταθμούς, που θα διαρκέσει μερικές μέρες ακόμη, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν τους ηλεκτρονικούς αυτούς πομποδέκτες - μεγέθους ενός πακέτου τσιγάρων που προσαρμόζονται στο εσωτερικό του παρμπρίζ του αυτοκινήτου, ενώ στη συνέχεια θα πρέπει να τους πληρώνουν.

Οι κάτοχοι των ηλεκτρονικών πομποδεκτών («ΤΕΟ Pass») θα διέρχονται από τις ειδικές λωρίδες των σταθμών των διοδίων χωρίς να σταματούν, εφόσον βέβαια έχουν προπληρώσει την τιμή του διοδίου.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση του ΤΕΟ, οι κάτοχοι των ηλεκτρονικών διοδίων, με την κανονική εφαρμογή του συστήματος θα έχουν έκπτωση επί της τιμής του διοδίου. Εκείνο, βέβαια, που δεν ανακοίνωσε το ΤΕΟ είναι ότι αμέσως μετά τις εκλογές η κυβέρνηση επιφυλάσσει σημαντική αύξηση της τιμής των διοδίων, που μπορεί να φτάσει, σε πρώτη φάση, μέχρι και στο διπλασιασμό τους, ενώ σε δεύτερη φάση προβλέπεται ο τριπλασιασμός τους!..


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ