Πέμπτη 25 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ενοχος για βεβήλωση μνημείου

Ενοχος για βεβήλωση μνημείου κρίθηκε από το πέμπτο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας, τη Δευτέρα 15 Δεκέμβρη, ο 71χρονος Ν. Ασπροποταμίτης, που είχε συλληφθεί επ' αυτοφώρω στις 29 Σεπτέμβρη, να καταστρέφει το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στο Γαλάτσι.

Στη διάρκεια της απολογίας του, ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι ήταν αντάρτης του Ζέρβα, χωροφύλακας, και πως βασανίστηκε από κομμουνιστικό στρατοδικείο, πετώντας ταυτόχρονα διάφορα έγγραφα προς την έδρα. Είναι χαρακτηριστικό πως, ενώ η ζημιά στο μνημείο ήταν πολύ μεγάλη (είχε αφαιρεθεί ακόμα και η ασήκωτη επιστύλια πλάκα), ο κατηγορούμενος, μαζί με το συνήγορό του και το μάρτυρα υπεράσπισής του, προσπάθησαν να περιορίσουν τις ζημιές, μόνο στην παράφραση του συνθήματος «ΕΜΠΡΟΣ ΕΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», ΣΕ «ΕΜΠΡΟΣ ΕΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ». Ακόμα και κατά την αναμονή έκδοσης της απόφασης, ο Ν. Ασπροποταμίτης έβριζε ακατάπαυστα τον εκπρόσωπο της ΠΕΑΕΑ, φωνάζοντας «φονιάδες κομμούνια, σας έχω σταμπάρει και θα τα βρούμε, έχετε φάκελο στην Ασφάλεια».

Σημειώνεται ότι στις 28 Οκτώβρη, και αφού είχε ήδη επανατοποθετηθεί η επιστύλια πλάκα, ο κατηγορούμενος προπηλάκισε τους αντιστασιακούς της ΠΕΑΕΑ, της ΠΟΑΕΑ και της ΠΣΑΕΕΑ, μέσα και έξω από την εκκλησία της Αγ. Γλυκερίας.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον κατηγορούμενο σε πέντε μήνες φυλάκιση, αλλά ο Ασπροποταμίτης άσκησε ύφεση και αφέθηκε ελεύθερος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ