Πέμπτη 25 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κραυγή αγανάκτησης για το φονικό «πέταλο Μαλιακού»

Κραυγή αγωνίας και αγανάκτησης εκφράζουν προς την κυβέρνηση οι φορείς του νομού Φθιώτιδας, αλλά και άλλων όμορων νομών, για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση, επί μια δεκαετία, της προώθησης των έργων αναβάθμισης του «πετάλου του Μαλιακού», του φονικότερου οδικού τμήματος της Ευρώπης.

Πιο συγκεκριμένα, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη στη Λαμία, με πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και της ΤΕΔΚ Φθιώτιδας, στην οποία εκτός των φορέων του νομού παραβρέθηκαν οι νομάρχες Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων και Ευρυτανίας, εκδόθηκε ομόφωνο ψήφισμα, που αποφασίστηκε να δοθεί στον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Βουλής και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων με το οποίο:

  • Εκφράζονται τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των αδικοχαμένων στο «πέταλο Μαλιακού».
  • Εκφράζεται η αγανάκτησή τους για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην προώθηση των έργων που θα μετατρέψουν το φονικό «πέταλο» σε ασφαλή αυτοκινητόδρομο.
  • Δηλώνεται ότι θα αντιδράσουν με δυναμικές κινητοποιήσεις αν δεν υπάρξει κυβερνητική ανταπόκριση, προκειμένου να κεντρίσουν την ευαισθησία των υπευθύνων και αρμοδίων, ώστε να επισπευστεί η κατασκευή του έργου.
  • Απαιτείται η διάθεση των αναγκαίων πιστώσεων, με διαρκή και συνεχή χρηματοδότηση των έργων.

Οπως επισημαίνεται, ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων, κατά μέσο όρο, στο «πέταλο του Μαλιακού» ανέρχεται σε 2,7 νεκρούς το μήνα, δίχως να υπολογίζεται ο αριθμός των βαριά τραυματισμένων που χάνουν τη μάχη με τη ζωή στα νοσοκομεία. Με δυσκολία βρίσκει κανείς στο νομό Φθιώτιδας οικογένεια που να μην έχει χάσει κάποιο συγγενικό ή φιλικό πρόσωπο στο οδικό αυτό τμήμα. Μόνο την τελευταία τριετία στο δρόμο - καρμανιόλα έχουν σημειωθεί 171 δυστυχήματα με απολογισμό 66 νεκρούς, 72 βαριά και 217 ελαφρά τραυματίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ