Τετάρτη 31 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Κάλεσμα στήριξης προς τους μικρούς ΕΒΕ

Αυτοαπασχολούμενοι βιοτέχνες, μικρέμποροι και επαγγελματίες, καλούνται να ψηφίσουν ΚΚΕ, το Κόμμα που παλεύει κατά των μονοπωλίων και υπέρ της εργατικής τάξης, των ΕΒΕ, της μικρομεσαίας αγροτιάς

«Δώσε δύναμη στο Κόμμα που σου είπε την αλήθεια», τονίζει το ΚΚΕ απευθυνόμενο στους αυτοαπασχολούμενους βιοτέχνες, τους μικρέμπορους και τους επαγγελματίες, με ένα τετρασέλιδο στο οποίο συμπυκνώνει ορισμένες από τις βασικές θέσεις του για τους ΕΒΕ και τις απόψεις του για τις αιτίες των οξυμένων προβλημάτων τους.

Σε σχέση με την κατάσταση που επικρατεί, το ΚΚΕ επισημαίνει: «Οσο θα κυριαρχεί η πλουτοκρατία και τα κόμματά της, θα σε οδηγούν στο περιθώριο, στην ασφυκτική πίεση και στην καταστροφή. Τα μονοπώλια διεισδύουν παντού. Μην περιμένεις ότι είναι δυνατό και αυτά να υπάρχουν και εσύ να προκόβεις! Γιατί αυτά έχουν την οικονομική και πολιτική δύναμη. Εχουν την εξουσία! Εχουν τις κυβερνήσεις! Γνωρίζεις πια την πολιτική πρακτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ απέναντι στους μεγάλους: Κίνητρα και χρηματοδότηση για τα επιχειρηματικά μεγαθήρια, βοήθεια για να συγχωνεύονται σε μεγαλύτερες ισχυρότερες επιχειρήσεις, ελεύθερο ωράριο. Ολα αυτά που είναι σε βάρος σου»!

Σε αντιδιαστολή με τα ευνοϊκά μέτρα που προκύπτουν για το μεγάλο κεφάλαιο από μια πολιτική υποταγμένη στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του, το ΚΚΕ επισημαίνει ότι οι μικροί ΕΒΕ αντιμετωπίζουν: «Πρόσθετη φορολογία, χρηματοδοτική ασφυξία, τοκογλυφία, συρρίκνωση του τζίρου, επιδείνωση του ασφαλιστικού, αντικίνητρα για συνένωση και συνεταιριστικοποίηση. Χτυπάνε τη μικρή επιχείρηση, για να διευκολύνουν την επικράτηση των μονοπωλίων».

Οσο για το ρόλο του δικομματισμού μπροστά στις εκλογές, το ΚΚΕ τονίζει: «Ο καυγάς ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ, οι κολακείες και των δύο για τους μικρούς επιχειρηματίες, είναι για το πώς θα σε ξεγελάσουν άλλη μια φορά, για να σου αρπάξουν την ψήφο και να τη χρησιμοποιήσουν εναντίον σου μετά τις εκλογές.

Είναι καυγάς για την καρέκλα και για το ποιος θα διαχειριστεί καλύτερα τις υποθέσεις των βιομηχάνων, τραπεζιτών, εφοπλιστών, μεγαλοεισαγωγέων και εξαγωγέων. Καμιά λοιπόν ψευδαίσθηση και αυταπάτη δε δικαιολογείται. Μην παρασυρθείς από τα "ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα". Σήμερα έχεις αρκετή εμπειρία. Μην τιμωρήσεις με την ψήφο σου τον έναν του δικομματισμού και επιβραβεύσεις τον άλλον. Δώσε ένα μάθημα και στους δύο! Πλήρωσέ τους, όπως σε πληρώνουν αυτοί! Ενωσε τη δύναμή σου με την εργατική τάξη και τη μικρομεσαία αγροτιά! Ψήφισε για σένα και για τα παιδιά σου! Καταδίκασε και με την ψήφο σου την αντιλαϊκή πολιτική. Ανοιξε το δρόμο για το αύριο».

Απευθυνόμενο σε κάθε μικρό επαγγελματία, βιοτέχνη και έμπορο, το Κόμμα ζητά ξεκάθαρα την υποστήριξή του: «Δώσε την ψήφο σου στο ΚΚΕ», τονίζει και προσθέτει ότι «το ΚΚΕ δε μάσησε, ούτε μασάει τα λόγια του. Δε δίνει και "ψωμί στον κλέφτη και χαμπέρι στον χωροφύλακα", όπως ο ΣΥΝ, με την ουσία αυτής της πολιτικής».

Ισχυρό ΚΚΕ, επισημαίνεται, είναι η προϋπόθεση «για να έχεις και μετά τις εκλογές ένα γερό στήριγμα και συμπαραστάτη στην πάλη σου! Βάλε ένα λιθάρι για να χτιστεί το λαϊκό μέτωπο. Η δημιουργία του, η ανάπτυξή του, η κατάκτηση της λαϊκής εξουσίας είναι και για σένα η μόνη συμφέρουσα λύση».

Η λαϊκή εξουσία θα οργανώσει τη λαϊκή οικονομία, αναφέρει το ΚΚΕ, «δηλαδή θα αφαιρέσει από το μεγάλο κεφάλαιο τα μέσα παραγωγής, άρα και τη δυνατότητα να σε καταπιέζει. Στα πλαίσια της λαϊκής οικονομίας θα οργανωθεί ο παραγωγικός συνεταιρισμός για το όφελος του απασχολούμενου, του μικρού νοικοκυριού. Εκεί θα βρίσκει αντίκρισμα ο μόχθος σου. Εκεί θα απαλλαγείς από το άγχος για το αύριο, εκεί θα βρουν σίγουρο και ασφαλές μέλλον τα παιδιά σου».

Και καταλήγει το ΚΚΕ: «Δώσε δύναμη στο Κόμμα που σου είπε την αλήθεια, όταν τα άλλα κόμματα σου έλεγαν ότι η ΟΝΕ και το ΕΥΡΩ, το "Σύμφωνο Σταθερότητας" και το Μάαστριχτ θα φέρουν για σένα καλύτερες μέρες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ