Σάββατο 3 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Συλλαλητήριο αγροτοκτηνοτρόφων στις 12 Γενάρη

Αποψη από τις αγροτικές κινητοποιήσεις του προηγούμενου μήνα

ICON

Αποψη από τις αγροτικές κινητοποιήσεις του προηγούμενου μήνα
Αγωνιστικά καλωσορίζει το 2004 το αγωνιστικό αγροτικό κίνημα της Πελοποννήσου, με τη διοργάνωση νέου παμπελοποννησιακού συλλαλητηρίου, στις 12 Γενάρη, στην Τρίπολη. Το συλλαλητήριο πραγματοποιείται έπειτα από πρωτοβουλία των τοπικών επιτροπών της ΠΑΣΥ σε Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία, Ηλεία, Μεσσηνία και του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσηνίας, με αιτήματα:

Να δοθούν άδειες ίδρυσης και λειτουργίας στα ήδη υπάρχοντα ποιμνιοστάσια που λειτουργούν εκτός οικισμών, με ανάληψη του κόστους ύδρευσης και ηλεκτροδότησης από την πολιτεία. Δημιουργία κτηνοτροφικών ζωνών σε κάθε δήμο με επιδότηση στο κόστος μετεγκατάστασης. Να σταματήσουν οι ανεξέλεγκτες εισαγωγές γάλακτος και κρέατος, κατάργηση των ποσοστώσεων και των προστίμων συνυπευθυνότητας, ασφαλιστική κάλυψη από τον ΕΛΓΑ στο 100% των ζημιών στο ζωικό κεφάλαιο για όλες τις ασθένειες. Μείωση ορίου συνταξιοδότησης στα 55 για τις γυναίκες και 60 για τους άνδρες στα όρια των συντάξεων του ΙΚΑ, κατάργηση της ενδιάμεσης αναθεώρησης της ΚΑΠ κ.ά.

Επίσης, την ερχόμενη Παρασκευή 9 Γενάρη, στις 8 το βράδυ, η ΠΑΣΥ Αργολίδας διοργανώνει συγκέντρωση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μιδέας, με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό και οργάνωση της συμμετοχής των αγροτοκτηνοτρόφων στο παμπελοποννησιακό συλλαλητήριο.

Να σημειώσουμε ότι με κύρια αιτήματα την επίλυση των προβλημάτων που συνδέονται με τους ελαιοπαραγωγούς οι αγρότες της Πελοποννήσου είχαν πραγματοποιήσει κινητοποιήσεις τη βδομάδα πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ