Σάββατο 3 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΡΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ»
Μεγάλη ανταπόκριση των εργαζομένων

Από την παράδοση κουβερτών για την Παλαιστίνη που έκαναν οι λογιστές
Από την παράδοση κουβερτών για την Παλαιστίνη που έκαναν οι λογιστές
Συνεχίζεται η έμπρακτη αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης με τη συγκέντρωση κουβερτών από Ομοσπονδίες και συνδικάτα στα γραφεία του ΠΑΜΕ (Εμμ. Μπενάκη 28, Αθήνα) και του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος, 2ος όροφος) και με κατάθεση χρημάτων σε ειδικό λογαριασμό (πληροφορίες στο τηλέφωνο 3305219). Υλικό επίσης συγκεντρώνεται στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα και τη Λάρισα.

Η καμπάνια του ΠΑΜΕ «Μια κουβέρτα για την Παλαιστίνη» ξεκίνησε μετά από έκκληση της Συνομοσπονδίας των εργατών της Παλαιστίνης για αποστολή ειδών ενδιαίτησης και ειδικά κουβερτών, ώστε να λυθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες άστεγοι Παλαιστίνιοι, θύματα των ισραηλινών βομβαρδισμών.

Σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταγγέλλει την πλειοψηφία της διοίκησης (ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ) που από κοινού απαγόρευσαν να σταλεί επιστολή της από το μηχανισμό του ΕΚΑ στα σωματεία, για να στηρίξουν την πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ για εκδήλωση αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης με την αγορά μιας κουβέρτας. Ο λόγος της απαγόρευσης όπως δήλωσαν, σημειώνει η ΔΑΣ, είναι ότι είναι «πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ»!

«Για μια ακόμα φορά η υποταγμένη και ξεπουλημένη πλειοψηφία του ΕΚΑ, σαν καλός "έμμισθος" εργολάβος των κυβερνητικών και εργοδοτικών συμφερόντων, εκτέλεσε το καθήκον της», επισημαίνει ειδικότερα η ΔΑΣ και συμπληρώνει: «Ενοχλήθηκαν από την πρωτοβουλία αυτή και γενικότερα από τη δράση και τη στάση των ταξικών δυνάμεων που στηρίζουν το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Οι δήθεν "φίλοι" του παλαιστινιακού λαού φοβήθηκαν την ανταπόκριση των εργαζομένων της Αθήνας και ότι για μια ακόμα φορά το ΠΑΜΕ με τη δράση του, τις πρωτοβουλίες και τη διεθνιστική του αλληλεγγύη αποδεικνύει ότι είναι ο πραγματικός εκφραστής των συμφερόντων της εργατικής τάξης».

Μετά τα παραπάνω η ΔΑΣ καλεί τα ΔΣ των σωματείων και τους εργαζόμενους να αγνοήσουν και να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές, να αγκαλιάσουν και να στηρίξουν την πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ