Τρίτη 4 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΣΙΝΔΟΥ»
Ενας νεκρός από έκρηξη!

Προσπάθεια απόκρυψης από την εργοδοσία, ύστερα από 4,5 ώρες έφτασαν επιτόπου οι αρμόδιες αρχές

Μια τρομερή έκρηξη στο εργοστάσιο «Πλαστικά Σίνδου» στη βιομηχανική περιοχή της Θεσσαλονίκης χτες το απόγευμα, είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο 25χρονος χειριστής μηχανήματος Νίκος Πολυχρονόπουλος και να τραυματιστούν δύο ακόμα εργάτες.

Αχαρακτήριστη είναι η στάση των υπεύθυνων του εργοστασίου που έκριναν σκόπιμο να μην ενημερώσουν την αστυνομία, ούτε την πυροσβεστική για το ατύχημα, που στοίχισε τη ζωή ενός νέου παλικαριού. Η αστυνομία τελικά ενημερώθηκε από δημοσιογράφους και έφτασε στο εργοστάσιο 4,5 ώρες μετά το ατύχημα.

Η εργοδοσία έφτασε στο σημείο να ζητήσει ένταλμα από τους αστυνομικούς για να επιτρέψει την είσοδό τους! Τελικά στο εργοστάσιο κατέφθασε και ιδιώτης εμπειρογνώμονας, ειδοποιημένος από τους γονείς του άτυχου εργάτη για να ελέγξει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό ατύχημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται ότι η έκρηξη έγινε κατά την τροφοδοσία μηχανήματος με καύσιμα και ο χειριστής πετάχτηκε στην οροφή και σκοτώθηκε ακαριαία. Ο ιδιώτης εμπειρογνώμονας, ανεξάρτητα από τις έρευνες της αστυνομίας, θα ερευνήσει αν το μηχάνημα έχει την κάρτα συντήρησης, αν έχει γίνει κανονικά η συντήρηση και αν πληρεί τους όρους εργασίας κατά την τροφοδοσία και τη λειτουργία του.

Ακόμα και 5 ώρες μετά το τραγικό ατύχημα, οι υπεύθυνοι του εργοστασίου αρνούνταν να δώσουν οποιαδήποτε πληροφορία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ