Τρίτη 13 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Το «φαινόμενο» του Γιώργου: «Ο Γιώργος Παπανδρέου σε όλη τη διάρκεια της πολιτικής του διαδρομής, έχει υιοθετήσει ένα ριζικό διαφορετικό τρόπο πολιτικής επικοινωνίας, που δείχνει να έχει απήχηση ιδιαίτερα σε νέους ψηφοφόρους. Το ότι μιλάει όπως σκέπτεται, το ότι δε διστάζει να διατυπώνει ριζοσπαστικές απόψεις ενάντια στην κομματική ορθοδοξία, το ότι εμφανώς πιστεύει αυτά που με ήρεμη ένταση εκφράζει, αλλά και το ότι είναι έτοιμος για διάλογο χωρίς να απαξιώνει τους πολιτικούς αντιπάλους, αποδεικνύεται ότι αποτελούν αποτελεσματικό αντίδοτο στην κρίση αξιοπιστίας της πολιτικής και των πολιτικών. Είναι μάλιστα θετικό ότι ο Κώστας Καραμανλής δείχνει να τον ακολουθεί» (Από το άρθρο των ΝΕΩΝ).

Και ο «φυσικός» ρόλος των ΜΜΕ: «Πριν ακόμη αρχίσει επίσημα ο προεκλογικός αγώνας, και η αίσθηση που επικρατεί στον απλό πολίτη είναι, ότι μεταβάλλεται το πολιτικό σκηνικό. Σ' αυτό, φυσικά, βοηθούν και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, με τη συνεχή αναφορά στις κινήσεις των δύο μονομάχων. Αυτό είναι φυσικό. Η μάχη των εντυπώσεων εντάσσεται, καλώς ή κακώς, στη μάχη της πολιτικής αναμέτρησης και τα ΜΜΕ είναι μοιραίο να κατέχουν σημαντικό μερίδιο στη δημιουργία των εντυπώσεων αυτών. Αυτός άλλωστε είναι ο ρόλος τους» (Από το άρθρο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ).

Νέα εποχή... «Δεν είναι μια απλή πολιτική διαδικασία αυτή που έχει δρομολογηθεί. Ούτε είναι μια απλή προσπάθεια εξασφάλισης της λαϊκής εντολής για ν' αντιμετωπιστούν τα λάθη και οι παραλείψεις που κάθε κυβέρνηση εμφανίζει στο παθητικό της θητείας της. Είναι το ξεκίνημα μιας νέας πολιτικής εποχής...» (Από το άρθρο του ΕΘΝΟΥΣ).

«Νηφάλιες» υποδείξεις... «Οσο το ΠΑΣΟΚ θα προσπαθεί να προσωποποιήσει την προεκλογική εκστρατεία, επενδύοντας τα πάντα στο "νέο" που αντιπροσωπεύει ο Γ. Παπανδρέου, τόσο η ΝΔ θα πρέπει να την αποπροσωποποιήσει και να την πολιτικοποιήσει. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης οφείλει να επικεντρωθεί στα προβλήματα και τις πολιτικές που τα εξέθρεψαν. Ενώ ταυτόχρονα πρέπει να προβάλει τις δικές του θέσεις» (Γιάννης Λούλης - ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ