Πέμπτη 15 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προετοιμάζουν ένστολες διαμαρτυρίες

Σε ένστολες συγκεντρώσεις στις εκλογικές περιφέρειες των υπουργών Δημόσιας Τάξης, Εθνικής Οικονομίας και Ναυτιλίας, αποφάσισαν να προχωρήσουν τα προεδρεία των Ομοσπονδιών που εργάζονται στα Σώματα Ασφαλείας, κατά τη χτεσινή τους συνεδρίαση.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου, που, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, τα πιο βασικά, λόγω των στενών χρονικών ορίων, είναι ο χαρακτηρισμός της εργασίας τους ως επικίνδυνη και ανθυγιεινή, ο χρόνος εργασίας και η αμοιβή κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, η υγιεινή και ασφάλεια, η εκλογική αποζημίωση (προτείνεται να χορηγούνται 850 ευρώ) και το συνταξιοδοτικό.

Τα προεδρεία αποφάσισαν λοιπόν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, να κάνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις 29 Γενάρη στο Κιλκίς και στη συνέχεια το πρώτο 15ήμερο του Φλεβάρη στα Χανιά.

Επίσης, έγινε γνωστή η πρόθεσή τους να δώσουν το «παρών», μαζί με τα προεδρεία των πρωτοβάθμιων οργανώσεων κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη συνταξιοδότηση την προσεχή βδομάδα στη διαρκή Επιτροπή της Βουλής. Τέλος, θα επιδιώξουν να συναντηθούν με όλους τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, για να τους ενημερώσουν, ζητώντας και την καθοριστική τους παρέμβαση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ