Πέμπτη 15 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Είμαστε συμπαραστάτες στους συμβασιούχους

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος καλεί τους εργαζόμενους να στρέψουν τα πυρά τους ενάντια στους υπεύθυνους της κυβέρνησης

«Η δημοτική αρχή της Νίκαιας δε θα γίνει θύμα των προεκλογικών σκοπιμοτήτων και του κυβερνητικού συνδικαλισμού». Το ξεκάθαρο αυτό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση στέλνουν οι εκπρόσωποι του δήμου μετά το χτεσινό αποκλεισμό του γκαράζ του δήμου από μια μικρή ομάδα συμβασιούχων εργαζομένων της Δημοτικής Επιχείρησης ΔΕΤΕΟΠΑΝ, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει η αποκομιδή των απορριμμάτων.

Πρόκειται για μια ομάδα, απ' αυτούς τους εργαζόμενους που είχε προσλάβει ο προηγούμενος - ο κυβερνητικός - δήμαρχος, Β. Τράπαλης, και οι οποίοι απολύθηκαν την ίδια μέρα που έφυγε, στο τέλος του 2002, καθώς έληξαν οι συμβάσεις που είχαν με την καταχρεωμένη δημοτική επιχείρηση ΔΕΤΕΟΠΑΝ.

Οπως είναι γνωστό, οι εργαζόμενοι αυτοί μετά από προσφυγή που έκαναν, όπως χιλιάδες ακόμα απολυμένοι, στη δικαιοσύνη, κέρδισαν δικαστικά μέτρα προσωρινού χαρακτήρα. Ομως, η δικαστική αυτή απόφαση έχει χαρακτηριστεί από το δήμο Νίκαιας απαράδεκτη, αφού προβλέπει σαν μηνιαία αποζημίωσή τους το εξευτελιστικό ποσό των 300 ευρώ μεικτά, παραβιάζοντας έτσι την αρχή της ίσης αμοιβής για ίση εργασία. Προβλέπει μάλιστα την καταβολή της αποζημίωσης από την καταχρεωμένη δημοτική επιχείρηση και όχι από το δήμο, στον οποίο εργάζονται.

Ετσι η δημοτική αρχή αποφάσισε να πληρώσει αυτούς τους εργαζόμενους που απασχολούνται στο Δήμο από τον Οκτώβρη 2003, με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα σύμφωνα με τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Κι όμως! Κάποιοι απ' αυτούς αρνούνται να πάρουν τα χρήματά τους γιατί έτσι τους συμβουλεύουν οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν τα συμφέροντά τους...

Παρ' όλα αυτά, η δημοτική αρχή κάνει σαφές πως είναι συμπαραστάτης στο αίτημα των εργαζομένων για δουλειά και πως, γι' αυτό, δεν πρέπει να παρακαλέσουν κανέναν. Οφείλουν, όμως, να στρέψουν την πάλη τους στη σωστή κατεύθυνση: Στην κυβέρνηση δηλαδή, και στην πολιτική που υπηρετεί σε βάρος των εργαζομένων.

«Το παιχνίδι είναι στημένο, επισημαίνεται στην ανακοίνωση του δήμου Νίκαιας και επιχειρούν να ταυτίσουν τη σημερινή διοίκηση του δήμου Νίκαιας, που ούτε προσέλαβε ούτε απέλυσε κανέναν από τους εργαζόμενους αυτούς, με τους κυβερνητικούς δημάρχους που προχώρησαν σε χιλιάδες απολύσεις, αξιοποιώντας όλους τους νόμους που έχουν ψηφίσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και ιδιαίτερα η σημερινή».

«Αυτοί είναι, αναφέρεται στην ανακοίνωση, που κατεδαφίζουν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, που εισάγουν την τετράωρη απασχόληση στον δημόσιο τομέα, που εκχωρούν αρμοδιότητες των δήμων σε ιδιώτες και εργολάβους, που καταργούν τη μονιμότητα στην εργασία. Συνθήκες γαλέρας στη Νίκαια δεν πρόκειται να υπάρξουν όσο βρίσκεται η σημερινή διοίκηση στο δήμο. Να πληρώσουν οι υπεύθυνοι. Το πρόβλημα της ανεργίας να το χρεωθούν αυτοί που το δημιούργησαν».

«Δε θέλουμε εργάτες, προστίθεται στην ανακοίνωση του Δήμου, με σκυμμένο το κεφάλι. Είμαστε συμπαραστάτες στο αίτημά τους για το δικαίωμα στη δουλειά... Η ομηρία των συμβασιούχων μπορεί να τερματιστεί αν η κυβέρνηση αναλάβει την ευθύνη για τη μονιμοποίησή τους με ταυτόχρονη καταβολή των κονδυλίων στους ΟΤΑ για τη μισθοδοσία τους και την οριστική κατάργηση του απαράδεκτου θεσμού των εκτάκτων. Ας βγάλουν όλοι οι εργαζόμενοι τα συμπεράσματά τους. Τους δίνεται άλλωστε η δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν την ψήφο τους σε λίγες μέρες για να δώσουν ένα γερό μάθημα σε όσους επιχειρούν να τους μετατρέψουν σε επαίτες. Να τιμωρήσουν όλους όσους χάραξαν, αποφάσισαν και υλοποίησαν αυτή την αντεργατική πολιτική».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Στο σφυρί» σπίτια δημοτικών συμβούλων για χρέη προηγούμενης διοίκησης (2007-10-26 00:00:00.0)
Φυλλορροεί η άθλια προβοκάτσια (2007-06-21 00:00:00.0)
Εμπρακτα στο πλευρό των εργαζομένων (2007-05-18 00:00:00.0)
«Συνεχίζουμε τους αγώνες» (2006-05-13 00:00:00.0)
Πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι (2004-10-08 00:00:00.0)
Ακατάλυτοι οι δεσμοί του ΚΚΕ με την Κοκκινιά (2003-03-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ