Παρασκευή 18 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Εμπρακτα στο πλευρό των εργαζομένων

Μπροστά στο μόνιμο οικονομικό αδιέξοδο που η κυβερνητική πολιτική έχει οδηγήσει τους ΟΤΑ, και το Δήμο Νίκαιας, ο κοινός αγώνας δήμου και εργαζόμενων για μόνιμη και σταθερή εργασία με σταθερή χρηματοδότηση από το κράτος είναι μονόδρομος.

Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή της Νίκαιας η οποία, παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση, παίρνοντας δάνειο για τη λειτουργία του Δήμου και ουσιαστικά κάνοντας όλα τα κονδύλιά της μισθούς, προχωράει σε μέτρα που να ικανοποιούν όλα τα μισθολογικά αιτήματα των εργαζομένων. Συγκεκριμένα για τους εργαζόμενους ΑμΕΑ της ΔΕΤΕΟΠΑΝ, που ουσιαστικά έχουν λήξει οι διαδικασίες μονιμοποίησής τους, εντός του Μάη εξομοιώνονται οι αποδοχές τους με τις προβλέψεις της συλλογικής σύμβασης που ισχύει για τους εργαζόμενους στις δημοτικές επιχειρήσεις. Για τους εργαζόμενους με ασφαλιστικά μέτρα στη ΔΕΤΕΟΠΑΝ, ο Δήμος έχει κάνει όλες τις ενέργειες για την τακτοποίησή τους και αμέσως με την τυπική ολοκλήρωσή τους από το ΑΣΕΠ (στο οποίο η διοίκηση έχει επανέλθει με έγγραφο στο οποίο ζητά την επίσπευσή τους) θα προχωρήσει σε ανάλογη τακτοποίηση. Παράλληλα, έχουν πληρωθεί όλοι οι εργαζόμενοι του Δήμου, (μόνιμοι, αορίστου χρόνου, ασφαλιστικά μέτρα) κανονικά και σήμερα ο Δήμος είναι ίσως ο μοναδικός στην Ελλάδα που δεν οφείλει μισθούς. Εχουν διασφαλιστεί τα χρήματα για το επίδομα ειδικής απασχόλησης και εκκρεμεί νομική γνωμοδότηση για την εκταμίευσή τους, ενώ η δημοτική αρχή είναι έτοιμη για την καταβολή αναδρομικών ΣΣΕ ΠΟΕ - ΟΤΑ για τους μήνες του 2006.

Την ίδια στιγμή, η απόφαση προέγκρισης των υπερωριών του 2007 έχει υπογραφεί, ενώ έχουν πληρωθεί όλες οι υπερωρίες του 2006, με δημοπρασία ανατέθηκε σε προμηθευτή το γάλα που δικαιούνται οι εργαζόμενοι και διερευνάται τρόπος για την τακτοποίηση του κενού που υπάρχει.

Βασικό μέλημα της δημοτικής αρχής είναι να βρίσκεται πάντα στο πλευρό των εργαζομένων του Δήμου, αλλά και των εργαζομένων όλης της πόλης. Θέση που επιβεβαιώνεται συνεχώς τα 5 τελευταία χρόνια (μονιμοποιήσεις - μισθοδοσίες - μισθολογικά αιτήματα) και θα επιβεβαιώνεται διαρκώς, παρά τις κραυγές που απλώς δείχνουν ότι αυτή η στάση δεν αρέσει σε «κάποιους» που θέλουν να στήσουν προεκλογικά παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων. Η Δημοτική Αρχή καλεί τους εργαζόμενους να αγωνιστούν μαζί, ώστε να λυθούν όλα τους τα προβλήματα, που γεννά η κυρίαρχη πολιτική με αιχμή το οικονομικό πρόβλημα του Δήμου που θα διασφαλίσει στην ουσία τη μονιμότητα στη δουλιά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ