Παρασκευή 18 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ
Τριπλό αστυνομικό μπλόκο

Αλλοθι για ένταση της αστυνομοκρατίας η δράση των «κουκουλοφόρων»

Επιχείρηση «καθαρά Εξάρχεια» βρίσκεται σε εξέλιξη από χτες τα ξημερώματα. Ομάδες αστυνομικών περιπολούν στην περιοχή, δείχνοντας με την έντονη παρουσία τους το ...στιβαρό χέρι του κράτους, ελέγχοντας και προσάγοντας.

Μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και σύμφωνα με το σχέδιο που εκπονήθηκε, στο εξής η περιοχή θα αστυνομεύεται με τριπλή ζώνη ελέγχου, ενώ από αργά τη νύχτα οι ένστολοι αστυνομικοί θα πραγματοποιούν πυκνές περιπολίες στους δρόμους της περιοχής.

Σε 24ωρη βάση θα κινητοποιούνται τέσσερις 5μελείς ομάδες (ενισχυμένες με αστυνομικούς των Ομάδων Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας) που θα εκτελούν πεζή περιπολία. Οι πεζές περιπολίες θα κινούνται περιφερειακά, ενώ θα συνεπικουρούνται από ομάδες μοτοσικλετιστών για άμεση επέμβαση. Συνολικά δώδεκα ομάδες θα περιπολούν ανά βάρδιες. Παράλληλα, αποφασίστηκε περιπολικά να κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους στην πλατεία Εξαρχείων, κάτι που δε γινόταν το τελευταίο χρονικό διάστημα, καθώς αποτελούσαν στόχο εμπρηστών, ενώ αυξημένη θα είναι η επαγρύπνηση των ειδικών μονάδων της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων όπου υπάγονται τα ΜΑΤ.

Τα μέτρα αυτά ήρθαν σαν «ώριμο φρούτο» μετά την εκτεταμένη προβολή από τα περισσότερα ηλεκτρονικά ΜΜΕ των επιθέσεων σε πολιτικά γραφεία υπουργών, στο Αστυνομικό Τμήμα των Εξαρχείων, τα καμένα και σπασμένα αυτοκίνητα. Τον περασμένο μήνα κάθε μέρα τα δελτία ειδήσεων είχαν εκτενή ρεπορτάζ για τη δράση των κουκουλοφόρων. Σε όλα σχεδόν δινόταν έμφαση στην ανεπάρκεια της αστυνόμευσης και στην ανάγκη λήψης μέτρων, ώστε οι κατασταλτικοί μηχανισμοί να κάνουν ανεμπόδιστα τη δουλιά τους. Να ενισχυθεί η καθημερινή παρουσία τους στους δρόμους και να αυξηθούν οι έλεγχοι και τα μπλόκα σε ανυποψίαστους πολίτες. Η έξαρση της δράσης των κουκουλοφόρων «ξύπνησε», λειτουργεί ως άλλοθι και ενέτεινε τη δράση των ενστόλων, που στο εξής με περιπολίες στα Εξάρχεια θα ελέγχουν περαστικούς, θαμώνες καταστημάτων της περιοχής και όποιον τους φαίνεται εν γένει ύποπτος.

Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε υποκαταστήματα τραπεζών και γραφείου Τοπικής Οργάνωσης της ΝΔ σημειώθηκε προχτές το βράδυ. Με διαφορά μόλις 15 λεπτών περίπου, άγνωστοι τοποθέτησαν αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς από γκαζάκια και έριξαν «μολότοφ» σε πέντε υποκαταστήματα τραπεζών σε Καισαριανή, Ν. Ηράκλειο, Γαλάτσι, Αλιμο και Αθήνα (Γκύζη). Από τις επιθέσεις σημειώθηκαν μικρές υλικές ζημιές. Παράλληλα, άγνωστοι πέταξαν βόμβα «μολότοφ» σε γραφείο Τοπικής Οργάνωσης της ΝΔ στο Καλαμάκι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ