Παρασκευή 18 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ζητούν την απελευθέρωση του φοιτητή

Εκκληση προς τα υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης για την άμεση αποφυλάκιση του φοιτητή του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ, που συνελήφθη μετά τα γεγονότα της 5ης Μάη που έγιναν έξω από τα πανεπιστήμια, απευθύνει με ομόφωνο ψήφισμά του το Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Το ψήφισμα εκδόθηκε μετά από πρωτοβουλία των νομαρχιακών συμβούλων της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας».

Θυμίζουμε ότι ο 19χρονος φοιτητής βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Αυλώνα. Συνελήφθη αρκετές ώρες μετά τα επεισόδια και σε άσχετο σημείο, ενώ και οι μαρτυρίες των συμφοιτητών του και το οπτικό υλικό που κατέθεσε ο δικηγόρος του, αποδεικνύουν ότι την ώρα των επεισοδίων βρισκόταν σε πάρτι που εξελισσόταν στη σχολή του. Μάλιστα, καταγγέλλεται πως η σύλληψή του βασίστηκε σε μαρτυρία αστυνομικού, που μεταξύ άλλων στην περιγραφή του ανέφερε ότι ένας εκ των δραστών φορούσε πράσινα παπούτσια.

Τη συμπαράστασή τους στο φοιτητή έχουν εκφράσει η πανεπιστημιακή κοινότητα και άλλοι μαζικοί φορείς της Θεσσαλονίκης, συμπαρατασσόμενοι κάτω από το αίτημα για άμεση αποφυλάκισή του μέχρι τη δίκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ