Πέμπτη 15 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Δυναμικό ΟΧΙ στα αντεργατικά «δώρα»

Motion Team

Τα αντεργατικά δώρα του «νέου» ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησής του, κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης, που χθες το πρωί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και συμμετείχαν στην κινητοποίηση έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΔ στο κέντρο της πόλης. Αποφασιστικά διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στο αντεργατικό νομοσχέδιο, που ήρθε προς ψήφιση στη Βουλή χθες. Είπαν ΟΧΙ στη νέα επιδότηση του κεφαλαίου και απαίτησαν ουσιαστική προστασία των ανέργων.

Κυρίως συνδικαλιστές, αλλά και απλοί εργαζόμενοι, καθώς και νεολαίοι, πραγματοποίησαν συγκέντρωση, ανάρτησαν πανό και μοίρασαν πλατιά στους άνεργους, που επισκέπτονταν τα γραφεία του ΟΑΕΔ, την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ.

Ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, στέλεχος του ΠΑΜΕ και γγ του ΕΚΘ, κατήγγειλε πως «την ώρα που τα κόμματα του δικομματισμού ψευτοκλαίνε στα κανάλια για τους άνεργους και την ανεργία, ψηφίζουν νέα μέτρα για την επιδότηση του κεφαλαίου». Κορυφαία διάταξη του νομοσχεδίου αποτελεί το χάρισμα του επιδόματος της ανεργίας στους εργοδότες, το χάρισμα τσάμπα εργατών στους εργοδότες. «Μετατρέπουν τους εργαζόμενους σε "τσάμπα ομήρους" και ανοίγουν το δρόμο για μαζικές απολύσεις. Χαρίζουν δισεκατομμύρια εργοδοτικές εισφορές, με αποτέλεσμα νέα δραματικά ελλείμματα για τα ασφαλιστικά ταμεία. Στρώνουν το χαλί για νέα αντιασφαλιστικά μέτρα μετά τις εκλογές», σημείωσε ο Σ. Ζαριανόπουλος και κάλεσε τους εργάτες να συστρατευθούν στο δρόμο του ταξικού αγώνα με το ΠΑΜΕ και στις εκλογές να «μαυρίσουν» το μαύρο μέτωπο εργοδοσίας - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΕΕ. Να τρομοκρατήσουν τους τρομοκράτες, που χαρίζουν κέρδη στο κεφάλαιο, ανεργία και φτώχεια στους εργάτες. Και έδωσαν ραντεβού στους δρόμους του αγώνα, στις εκλογές, το πολιτικό βήμα του εργατικού κινήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ