Παρασκευή 16 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

«Αλυτο» αίνιγμα...«Διαβεβαίωνε η Νέα Δημοκρατία, ότι έχει πρόγραμμα για την Υγεία. Χθες, τελικά, παρουσίασε ένα κείμενο προγράμματος, που είναι μάλλον ευχολόγιο, με πλήθος αοριστίες και πάρα πολλά αινίγματα, που και με τις πιο καλές και φιλικές προθέσεις είναι αδύνατον να απαντηθούν, ώστε να καταλάβει ο πολίτης... Κρύβεται πίσω από το νεοδημοκρατικό πρόγραμμα -αίνιγμα μια έντονη τάση ιδιωτικοποίησης της Υγείας, που σημαίνει μεγαλύτερη επιβάρυνση του πολίτη, όταν το αγαθό της υγείας θα πρέπει να προσφέρεται δωρεάν» (Από το άρθρο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ).

Αδαείς και απορίες...«Είναι θετικό το ότι η ΝΔ έχει (οριστικά;) εγκαταλείψει τις θέσεις για κατάργηση του ΕΣΥ. Την ίδια στιγμή όμως, η πρότασή της να επιτραπούν ιδιωτικά ιατρεία σε γιατρούς του ΕΣΥ, βάζει βόμβα στην αρχή της δωρεάν περίθαλψης: Και ο πλέον αδαής για την υγεία καταλαβαίνει ότι το πέρασμα από το ιδιωτικό ιατρείο θα αποτελεί στο εξής προϋπόθεση για ικανοποιητική εξυπηρέτηση και μέσο καταστρατήγησης στις λίστες προτεραιότητας. Μένει η απορία πώς το επιτελείο της Ρηγίλλλης βρήκε να υιοθετήσει τις αδιέξοδες συνταγές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ως λύσεις για το μέλλον!» (Από το άρθρο των ΝΕΩΝ).

Και «Χάρτα Παπανδρέου»: «Νέο περίγραμμα οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής διαμόρφωσε ήδη το επιτελείο του Γ. Παπανδρέου το οποίο, μετά τον διάλογο με τους πολίτες και τις κοινωνικές ομάδες που ήδη εξελίσσεται, θα ανακοινωθεί με τη μορφή του κυβερνητικού προγράμματος της νέας τετραετίας. Η "Χάρτα Παπανδρέου" περιέχει ριζοσπαστικά μέτρα που επιδιώκουν: να αλλάξουν τον προσανατολισμό της ελληνικής οικονομίας, να δημιουργήσουν προϋποθέσεις ενίσχυσης της κοινωνικής πρόνοιας, να ενισχύσουν την παραγωγή και την ανταγωνιστικότητα και να βελτιώσουν τους οικονομικούς και κοινωνικούς δείκτες» (Από το βασικό θέμα του ΒΗΜΑΤΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ