Τετάρτη 5 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μουσικά αφιερώματα

Ο αξέχαστος ποιητής Τάσος Λειβαδίτης
Ο αξέχαστος ποιητής Τάσος Λειβαδίτης
Αφιερωμένη στον αξέχαστο ποιητή Τάσο Λειβαδίτη είναι η μουσική βραδιά, που πραγματοποιείται αύριο (10.30 μ.μ.), στο «Τσάι στη Σαχάρα» (Λαοδικείας 18, Ιλίσια). Συμμετέχουν: Ειρήνη Σακκαλή,Γιάννης Ναννόπουλος (τραγούδι), Γιώργος Παλαιοκαστρίτης (πιάνο), Κώστας Σουλιώτης (κιθάρα, μπουζούκι). Απαγγέλλει η Μαριάννα Πολυχρονίδου. Στον ίδιο χώρο, σήμερα (10.30 μ.μ.) ο Πασχάλης Τονιος παρουσιάζει τη «Χώρα του ήλιου», με συμμετοχή της Θεοδοσίας Στίγκα και της Μαρίας Φωτίου.

  • Τη Συμφωνία αρ. 6 (τραγική) του Γκούσταβ Μάλερ θα παρουσιάσει η Ορχήστρα Κίροφ του Θεάτρου Μαριίνσκι, στη σημερινή (8.30 μ.μ.), δεύτερη κατά σειρά, συναυλία της στο Μέγαρο Μουσικής, με διεύθυνση του Βαλερί Γκεργκίεφ. Οι δύο συναυλίες της ιστορικής ορχήστρας εντάσσονται στο πλαίσιο της σειράς «Μεγάλες Ορχήστρες - Μεγάλοι Μαέστροι».
  • Στον Ιάννη Ξενάκη είναι αφιερωμένη η συναυλία, που θα δώσουν οι Μαρσέλ και Σάντα Σπινέι, σήμερα (9 μ.μ.), στην αίθουσα «Φ. Νάκα» (Ιπποκράτους 41). Θα παρουσιάσουν έργα για βιολοντσέλο και πιάνο των Μπαχ, Μποκερίνι, Σούμπερτ, Τσαϊκόφσκι, Σούμαν, Μπραμς, Σεν - Σανς, Γρανάδος, Στράους, Νίκου Σκαλκώτα, Ιωσήφ Παπαδάτου, Ι. Ξενάκη και Μ. Σπινέι.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ