Σάββατο 17 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ ΘΡΑΚΗΣ
Προεκλογικά «ναι μεν αλλά» της κυβέρνησης

Προεκλογικά «ναι μεν αλλά» προχτές από την κυβέρνηση και συγκεκριμένα τον υπουργό Ανάπτυξης, Ακη Τσοχατζόπουλο, για το θέμα της εγκατάστασης δυο ιδιωτικών εξορυκτικών μονάδων χρυσού στην περιοχή του Εβρου και της Ροδόπης που έχουν ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών από τους κατοίκους της περιοχής για τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στο περιβάλλον.

Απαντώντας σε Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Αγγελου Τζέκη χτες στη Βουλή, ο Α. Τσοχατζόπουλος υποστήριξε ότι «από τη μεριά της κυβέρνησης αναμένουμε τις εξελίξεις και δεν υπάρχει καμία διάθεση, αυτή τη στιγμή, έγκρισης των αιτήσεων που έχουν κατατεθεί. Αν δεν ξεκαθαριστεί το πλαίσιο νομιμότητας, σε σχέση με το Συμβούλιο της Επικρατείας, αν δεν υπάρξει συζήτηση και συμφωνία με τους αντίστοιχους τοπικούς φορείς σχετικά με τη χρησιμότητα, τη σημασία, αλλά και το περιεχόμενο των αναγκαίων περιβαλλοντικών όρων που πρέπει να προβλεφτούν και να είναι οι κατάλληλοι, ώστε να μπορέσουμε να προστατεύσουμε την επένδυση, η προώθηση μιας τέτοιας επένδυσης δεν μπορεί να προχωρήσει». Ομως, δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά στις 180 θέσεις εργασίας που πρόκειται να δημιουργηθούν και το ύψος της επένδυσης που, όπως είπε, θα φτάσει τα 88 εκατομμύρια ευρώ.

Η κυβέρνηση «δεν ξεκαθαρίζει ότι θα σταματήσει κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του ορυκτού πλούτου της συγκεκριμένης περιοχής, όσον αφορά στο χρυσό», τόνισε ο Αγγελος Τζέκης. Παράλληλα, σημείωσε ότι «το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας συμπαρατάχτηκε με το λαό της περιοχής. Εμείς λέμε ότι πρέπει να συνεχίσουν την κινητοποίησή τους και να δώσουν την ψήφο τους στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, γιατί είτε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τον Γεώργιο Παπανδρέου είτε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, μετά τις 8 Μαρτίου και οι δύο θα δώσουν την άδεια εκμετάλλευσης». Επίσης, τάχτηκε κατά του ξεπουλήματος του ορυκτού πλούτου της χώρας στο ιδιωτικό κεφάλαιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ