Σάββατο 17 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ»
Πράσινο και όχι γήπεδο στο Γουδί

Την αντίθεσή της στη δημιουργία γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Γουδί, εκφράζει με ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Αριστερή Οικολογική Συμπαράταξη για την Αθήνα», με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Πολιτισμού Ευ. Βενιζέλου.

«Οι εργαζόμενοι, οι ψηφοφόροι, είναι ανάγκη να καταδικάσουν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία, με τη στήριξη της ΝΔ στη Βουλή και το Δήμο Αθηναίων, χαρίζει δημόσιες εκτάσεις, όπως το Γουδί, στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, για την οικοδόμηση γιγαντιαίων εγκαταστάσεων - πολυδιασκεδαστηρίων που εξυπηρετούν τον πολλαπλασιασμό των κερδών των ΠΑΕ και όχι τις ανάγκες των φιλάθλων για αθλητικές εγκαταστάσεις προσιτές στο λαό και ιδιαίτερα στη νεολαία», τονίζει η «Συμπαράταξη».

Επισημαίνει επίσης ότι η κατασκευή τέτοιων γιγαντιαίων εγκαταστάσεων σε περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί δασικές και αναδασωτέες «δίνει το τελειωτικό χτύπημα σε μια περιοχή που αίτημα όλων των κατοίκων και φορέων της είναι η δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου της Αθήνας». Χαρακτηριστικό, άλλωστε, είναι το γεγονός ότι υπάρχει ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας, της προηγούμενης περιόδου, να μην κατασκευαστεί γήπεδο του ΠΑΟ στο Γουδί. Αντίστοιχες αποφάσεις έχουν πάρει και τα Δημοτικά Συμβούλια Χολαργού, Ν. Ψυχικού και Παπάγου.

Ετσι, «είναι απαράδεκτο να μαθαίνει το Δημοτικό Συμβούλιο από τα ΜΜΕ ότι η δήμαρχος Ντ. Μπακογιάννη δεσμεύεται (σ.σ.: Για την υλοποίηση του γηπέδου στο χώρο του Γουδιού) χωρίς την έγκρισή του, ούτε καν την ενημέρωσή του, ανατρέποντας την απόφαση του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου», υπογραμμίζει η «Συμπαράταξη». Αλλωστε, «το αίτημα για δημιουργία νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού, πρέπει να λυθεί με τον όρο της προστασίας του περιβάλλοντος και της ζωής των κατοικημένων περιοχών, και, πάντως, όχι εις βάρος των δημοσίων εκτάσεων».

«Η "Συμπαράταξη για την Αθήνα", όπως και στο παρελθόν έχει διακηρύξει, είναι αντίθετη στην κατασκευή γηπέδου στο Γουδί και υποστηρίζει τη δημιουργία εκεί Μητροπολιτικού Πάρκου της Αθήνας. Τέλος, σχετικά με τον όρο για παραχώρηση από τον Παναθηναϊκό του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας για δημιουργία χώρου πρασίνου, με τον οποίο συνοδεύεται η πρόταση του υπουργού Πολιτισμού για το Γουδί, η «Συμπαράταξη» σημειώνει ότι η έκταση της Αλεξάνδρας, όπου βρίσκεται το γήπεδο, είναι ιδιοκτησία του Δήμου Αθηναίων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ