Πέμπτη 22 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΑΓΟΝΗΣΙΟΥ
Εμπαίζει τους κατοίκους η κυβέρνηση

Εμμένει το υπουργείο Ανάπτυξης στους ισχυρισμούς του ότι η παραλία Λαγονησίου θα παραμείνει ανοιχτή στους επισκέπτες, όταν με υπογραφή και του πολιτικού του προϊσταμένου, Ακη Τσοχατζόπουλου, τμήμα αυτής, έκτασης 40 στρεμμάτων, ξεπουλήθηκε στο ξενοδοχείο «Grand Resort», συμφερόντων του ομίλου Μαντωνανάκη.

Με αίτημα να ανακληθεί η σχετική σύμβαση, με την οποία τα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα (ΕΤΑ ΑΕ) παραχωρούν την παραλία στον όμιλο Μαντωνανάκη, περιβαλλοντικοί φορείς, κάτοικοι και ο Δήμος Καλυβίων πραγματοποίησαν χτες συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης. Τόσο χτες, σε συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Δ. Γεωργακόπουλο, όσο και στη χτεσινοβραδινή έκτακτη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου με τον Α. Τσοχατζόπουλο, η ηγεσία του υπουργείου επέμεινε να κάνει το άσπρο μαύρο, προσφέροντας δήθεν διαβεβαιώσεις ότι οι παραλίες θα παραμείνουν ανοιχτές. Είναι προφανές ότι οι υποσχέσεις αυτές προκαλούν ακόμα παραπέρα το δημόσιο αίσθημα, καθώς αποτελούν μια ανοιχτή κοροϊδία, ιδιαίτερα την ώρα που η κυβέρνηση με αποφάσεις της ξεπουλά συνολικά τις παραλίες και τους ελεύθερους χώρους της Αττικής.

Ως ένα πρώτο θετικό βήμα χαρακτήρισε τη δέσμευση του υπουργείου ο δήμαρχος Καλυβίων, Π. Φιλίππου, επιβεβαιώνοντας έτσι την «Κίνηση Δημοκρατικής Ενότητας Καλυβίων», η οποία έχει επισημάνει τις ευθύνες του δήμου: «Ο δήμος αφού διεκδίκησε για δικό του λογαριασμό την εκμετάλλευση της παραλίας (την ελεύθερη πρόσβαση της οποίας τώρα υπερασπίζεται) αφήνοντας τους πολίτες της περιοχής νομικά ανυπεράσπιστους και σε βαθύ σκοτάδι σε ό,τι αφορά στις εξελίξεις των πραγμάτων, μας καλεί κατόπιν εορτής σε κινητοποιήσεις για τετελεσμένα γεγονότα, επιδεικνύοντας άκρατο λαϊκισμό και εφαρμόζοντας στην πράξη την παροιμία "από πίτα που δεν τρως, τι σε μέλει κι αν καεί"».

Πάντως, κάτοικοι, δήμος και φορείς σημείωσαν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και θα σταματήσουν μόνον όταν ανακληθεί η σύμβαση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ