Πέμπτη 22 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΚΟ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ
Εντείνονται οι αντιδράσεις για την καταστροφή

Την αντίθεσή τους στην κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Γουδί εξέφρασαν στη διάρκεια χτεσινής συνέντευξης Τύπου οι δήμαρχοι του Ζωγράφου Γ. Καζάκος, του Χολαργού Δ. Νικολάου, του Παπάγου Β. Ξύδης και του Ν. Ψυχικού Π. Πασιάς, χωρίς, ωστόσο να αναφερθούν στην ουσία του θέματος, δηλαδή, αν το πάρκο στο Γουδί θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια ή προς όφελος του λαού.

Πράγματι, ο Β. Ξύδης, στην ομιλία του, υπογράμμισε πως «δεχόμαστε ανεπιφύλακτα, όπως έχουμε διακηρύξει και παλαιότερα με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, τις γενικές αρχές της μελέτης του Μητροπολιτικού Πάρκου της Αθήνας στο Γουδί, που εκπονήθηκε από μελετητές - καθηγητές του ΕΜΠ», χωρίς οι άλλοι δήμαρχοι να διαφωνήσουν.

Η συγκεκριμένη μελέτη, όμως, στην ουσία προωθεί τη λειτουργία του πάρκου με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, αφού προβλέπει με σαφήνεια εισπράξεις από εισιτήρια (100 εκατ. δρχ.) και εισπράξεις από επιχειρηματική δραστηριότητα εντός του χώρου (300 εκατ. δρχ). Ερωτηθέντες σχετικά οι δήμαρχοι, ισχυρίστηκαν πλήρη άγνοια για το αν θα κόβονται εισιτήρια στο πάρκο και ανασκεύασαν τις δηλώσεις τους, λέγοντας πως «δεν αποδέχονται πλήρως τη μελέτη».

Ομως, οι δήμαρχοι, οι οποίοι επιδιώκουν να παρουσιάσουν «ενιαίο μέτωπο» μαζί με τους κατοίκους, αγνοούν προκλητικά τη μεγάλη πλειοψηφία αυτών. Ετσι, προχωρούν σε κινητοποίηση για το θέμα αύριο Παρασκευή στις 4.30 μ.μ., στη γωνία Πίνδου και Κατεχάκη, αγνοώντας προκλητικά κατοίκους και φορείς που είχαν προγραμματίσει εδώ και καιρό κινητοποίηση το Σάββατο 24 Γενάρη και ώρα 5 μ.μ., μετά από πρόταση της «Δημοτικής Πρωτοβουλίας Ζωγράφου».

Παράλληλα, οι δήμαρχοι εκτόξευσαν «τα βέλη τους» όχι μόνο σε βάρος της κυβέρνησης και των υπουργών ΠΕΧΩΔΕ Β. Παπανδρέου και Πολιτισμού Ε. Βενιζέλο, αλλά και σε βάρος της δημάρχου Αθηναίων Ντ. Μπακογιάννη, η οποία δεν έλαβε καθόλου υπόψη της τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των όμορων δήμων ανοίγοντας το δρόμο στην παραπέρα υποβάθμιση της ζωής εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων της περιοχής.

Κατά τ' άλλα, οι αντιδράσεις στη δημιουργία γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Γουδί, ολοένα και αυξάνονται. Η Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων και Κινήσεων για την Προστασία των Ελεύθερων Χώρων της Αθήνας, καταγγέλλει «ως απαράδεκτη την απόφαση της κυβέρνησης να παραχωρήσει το χώρο στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός».

Υπενθυμίζουμε ότι η «Συμπαράταξη για την Αθήνα» με ανακοίνωσή της έχει καταγγείλει την πολιτική της κυβέρνησης και τη στάση της δημοτικής αρχής του Δήμου Αθηναίων που συναινεί στην καταστροφή του πάρκου εξυπηρετώντας επιχειρηματικά συμφέροντα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο δρόμο κάτοικοι και φορείς... (2004-01-20 00:00:00.0)
Επιστημονική «καρπαζιά» (2004-01-15 00:00:00.0)
Στο ...Γουδί (2) (2004-01-15 00:00:00.0)
Αντιδρούν οι φορείς της περιοχής (2004-01-13 00:00:00.0)
"Παναθηναϊκή" τσιμεντοποίηση του πάρκου στο Γουδί; (1999-05-14 00:00:00.0)
Η δύναμη του λαού κόντρα στα μεγάλα συμφέροντα (1998-04-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ