Πέμπτη 9 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΟΥΔΙ
Η δύναμη του λαού κόντρα στα μεγάλα συμφέροντα

Να γίνει πράσινο το πάρκο, απαιτούν οι κάτοικοι. Συγκέντρωση οργάνωσε χτες η "Δημοτική Πρωτοβουλία Ζωγράφου"

Λαϊκή ενεργοποίηση και αγώνα ώστε να ανατραπούν τα σχέδια τεμαχισμού και τσιμεντοποίησης των 960 στρεμμάτων στο Γουδί, που προωθούν το ΥΠΕΧΩΔΕ, ο Βαρδινογιάννης και ο Οργανισμός της Αθήνας, ήταν το μήνυμα που έστειλε χτες, από την πλατεία Ελευθερίας, πλήθος κατοίκων, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν σε σχετική πρόσκληση της "Δημοτικής Πρωτοβουλίας Ζωγράφου".Εκπρόσωποι οικοδόμων, συνταξιούχων, πολιτιστικών συλλόγων, συλλόγων γυναικών, δάσκαλοι, καθηγητές, μαθητές, το Ζωγραφιώτικο Κίνημα Ειρήνης, απαίτησαν ο χώρος στο Γουδί "να γίνει ενιαίο πάρκο πρασίνου για τα παιδιά μας, για τη νεολαία, για τους δημότες της συνοικίας μας".

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Νίκος Παπακωνσταντίνου,επικεφαλής της"Δημοτικής Πρωτοβουλίας Ζωγράφου", τόνισε πως έχει ζωτική σημασία να αξιοποιηθεί ο χώρος των 960 στρεμμάτων ως ενιαίος χώρος πρασίνου και να συνδυαστεί κατά 10% με αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες. "Προβάλλουμε - τόνισε - την ανάγκη να ματαιωθούν τα σχέδια τεμαχισμού και τσιμεντοποίησης του πάρκου. Πρέπει να εμποδίσουμε τις δυνάμεις που θέλουν τη νεολαία παθητικούς οπαδούς πάνω στις κερκίδες". Αναφερόμενος στα σχέδια του Βαρδινογιάννη να κατασκευαστεί στο Γουδί γήπεδο του Παναθηναϊκού, σημείωσε: "Εχουμε βαθιά επίγνωση ότι οι παράγοντες που στηρίζουν την κατασκευή του γηπέδου έχουν μεγάλη δύναμη. Ομως είμαστε σίγουροι ότι η δύναμη και το δίκαιο το λαού θα υπερνικήσουν τα μεγάλα συμφέροντα".Και κατέληξε: "Εναντιωνόμαστε στα δημοσιεύματα που μιλούν για γήπεδα, συνεδριακό κέντρο, μέγα πάρκινγκ, μουσείο μοντέρνας τέχνης, αύξηση συντελεστών δόμησης, προσπαθώντας στην ουσία να καλλωπίσουν τις μεθοδεύσεις τσιμεντοποίησης. Προσπαθούν να μας εξαπατήσουν".

Εκ μέρους της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα", ο Μανώλης Δανδουλάκης σημείωσε: "Σαν δημοτική κίνηση θα αντισταθούμε, με όλες μας τις δυνάμεις, στα σχέδια του ΥΠΕΧΩΔΕ και των δημάρχων Αθήνας και Ζωγράφου να τσιμεντοποιήσουν το χώρο. Δε θα αφήσουμε να περάσει η κερδοσκοπική πολιτική".

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και η δήμαρχος Ζωγράφου Φωτεινή Σακελλαρίδου,η οποία αφού διαμαρτυρήθηκε επειδή δεν της στάλθηκε πρόσκληση, "εξήγησε" πως... "δεν είναι απλό" να ικανοποιηθεί το αίτημα των κατοίκων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ