Πέμπτη 9 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΑΜΑ
Να γίνουν πράξη οι εξαγγελίες

Ανοιχτή συζήτηση με τη συμμετοχή φορέων και δημοτών έγινε χτες στο δημαρχείο του Περάματος, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής και με μοναδικό θέμα τη μετεγκατάσταση των εταιριών πετρελαιοειδών και τη μη λειτουργία των εγκαταστάσεων της "Ελ Πετρόλ".

Ο δήμαρχος της πόλης, Γ. Πατσιλινάκος τόνισε ότι παρά το γεγονός πως έχει τελειώσει και η δεύτερη μελέτη μετεγκατάστασης και έχει καταληχτεί ο ένας και μοναδικός τόπος που θα δεχτεί τις εταιρίες, τα αρμόδια υπουργεία δεν προχωρούν στη μετεγκατάσταση παρά τις υποσχέσεις και τις εξαγγελίες για το αντίθετο. Πρόσθεσε ότι ο δήμος με το λαό της πόλης θα πρέπει να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις στα αρμόδια υπουργεία μετά το Πάσχα για την άμεση χωροθέτηση του τόπου μετεγκατάστασης, τη μη λειτουργία της "Ελ Πετρόλ" και τη διεκδίκηση των χώρων που βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της ΒΡ και που η εταιρία εγκατέλειψε μετά τη συγχώνευσή της με τη "Μόμπιλ" και τη μεταφορά της στον Ασπρόπυργο. Να σημειωθεί ότι οι εγκαταστάσεις της ΒΡ αποτελούν το 40% των εγκαταστάσεων τέτοιου είδους στο Πέραμα.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι το περιβαλλοντικό τέλος το οποίο είχε βάλει ο Δήμος από το '90 στις εταιρίες πετρελαιοειδών, τώρα οι τελευταίες θα αναγκαστούν να το πληρώσουν, γιατί αλλιώς δε θα μπορούν να παίρνουν φορολογική ενημερότητα, να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς, κλπ. Το ποσό που χρωστούν οι εταιρίες στο δήμο ανέρχεται περίπου στα 300 εκατομμύρια.

Η Μαρία Ζύμαρη,δημοτική σύμβουλος της πλειοψηφίας στο Δήμο, τόνισε ότι η ουσία του προβλήματος είναι πολιτική. Εκανε μια σύντομη ενημέρωση για τις ενέργειες του Δήμου, προς τα αρμόδια υπουργεία. Πρόσθεσε ότι οι εγκαταστάσεις της ΒΡ πρέπει να περάσουν άμεσα στο δήμο γιατί τις εποφθαλμιά και ο ΟΛΠ. Κατέληξε, λέγοντας ότι ο Δήμος πρότεινε στα υπουργεία πακέτο αντισταθμιστικών μέτρων για το χώρο που θα πάνε οι εταιρίες.

Στη συζήτηση συμμετείχε και ο Σήφης Κωτσαντής,μέλος της γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΚΟ Πειραιά, ο οποίος εξέφρασε την ολόψυχη συμπαράσταση του Κόμματος στο δίκαιο αίτημα του λαού του Περάματος "για να φύγουν τα καζάνια". Ο Σ. Κωτσαντής πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ έχει κάνει σχετικές επερωτήσεις στη Βουλή και όλες οι απαντήσεις των υπουργείων αποδέχονταν το αίτημα. "Φαίνεται όμως ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση από μέρους της κυβέρνησης. Αντίθετα, αυτή η πολιτική βούληση εκφράζεται άμεσα όταν έχουν να εξυπηρετήσουν μεγάλα συμφέροντα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ