Πέμπτη 9 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Ενοχλεί" το Ε' Τμήμα του ΣτΕ

Το θέμα της διέλευσης του δικτύου υψηλής τάσης της ΔΕΗ από το Κρυονέρι δημιουργεί προβλήματα στις σχέσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Ε. Γιαννόπουλου και του προέδρου του Ε' Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) Μ. Δεκλερή.

"Εξηγήσεις" από τον πρόεδρο του Ε' Τμήματος του ΣτΕ Μ. Δεκλερή,ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Δικαιοσύνης Ε. Γιαννόπουλος,γιατί πιστεύει ότι υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση της επίμαχης απόφασης (4503/97) για τους πυλώνες της ΔΕΗ στο Κρυονέρι. Η προσφυγή της Κοινότητας Κρυονερίου συζητήθηκε την 1η Νοέμβρη του 1995 και η απόφαση του ΣτΕ δημοσιεύτηκε στις 23 Οκτώβρη του 1997.

Η ενέργεια αυτή μπορεί να κρύβει ακόμη και προθέσεις για πειθαρχικές διώξεις κατά του Μ. Δεκλερή, καθώς είναι γνωστό ότι το Ε' Τμήμα του ΣτΕ στο οποίο προεδρεύει, έχει προκαλέσει τη δυσαρέσκεια διάφορων υπουργείων και κυρίως του ΥΠΕΧΩΔΕ, για σειρά αποφάσεις με τις οποίες έκρινε αντισυνταγματικά Προεδρικά Διατάγματα με κατάφωρα αντιπεριβαλλοντικό περιεχόμενο.

Πάντως, στη μεγάλη καθυστέρηση για την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ για το Κρυονέρι συντέλεσαν και οι διιστάμενες διεθνώς επιστημονικές απόψεις για τις επιπτώσεις των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων που αναπτύσσονται από τη διέλευση του δικτύου υψηλής τάσης της ΔΕΗ, τις οποίες πήρε υπόψη το δικαστήριο για την έκδοση της απόφασής του, ζητώντας μάλιστα και υγειονομική μελέτη για τις επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών. Τέλος, πρέπει να επισημανθεί ότι ουδέποτε βγήκε απόφαση αναστολής εκτέλεσης των έργων του Κρυονερίου από το ΣτΕ και επομένως η κυβέρνηση μεταθέτει υποκριτικά τις δικές της ευθύνες για το "μπλακ άουτ" στο Ε' Τμήμα του ΣτΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ